Varešanović: Nema izgovora i alibija, imamo 90 minuta da sutra pokažemo šta znamo!

Trener Sarajeva pred Torpedo

Varešanović: Nema izgovora i alibija, imamo 90 minuta da sutra pokažemo šta znamo!

Endin Čaušević

Fudbaleri Sarajeva sutra na Koševu dočekuju gruzijski Torpedo u okviru revanš utakmice prvog pretkola Konferencijske lige. Pred sutrašnji meč održana je press konferencija bordo kluba, a novinarima su se obratili Mirza Varešanović i Almedin Ziljkić.

Sarajevo je u prvoj utakmici remiziralo na gostovanju u Kutaisiju rezultatom 2:2 iako sigurno u bordo taboru ostaje žal što se kao pobjednici nisu vratili iz Gruzije jer su propustili nekoliko velikih prilika.

Međutim, priliku da sve završi u ovom dvomeču Sarajevo će imati sutra kada će dočekati Torpedo na Koševu gdje nas očekuje sigurno veoma uzbudljiva utakmica.

Pred sutrašnji meč večeras je u prostorijama stadiona Koševo održana press konferencija Sarajeva na kojoj se na početku obratio trener Mirza Varešanović.

"Sigurno da nas čeka neizvijesna utakmica s jako dobrim protivnikom. S protivnikom koji ima iskustvo, organizaciju igre i jako dobre i nezgode igrače. Međutim, mi smo u prvoj utakmici pokazali da se možemo nositi s takvim ekipama posebno u prvih 30 minuta gdje smo uz malo sportske sreće mogli sve da riješimo. To nismo uradili, ali nadam se da ćemo sutra to uraditi", kazao je Varešanović.

Oglasi

Da li ste spremili nešto novo za sutrašnji meč?

"Ne mogu to tek tako da otkrivam. Mi smo u toj njihovoj promjeni taktike o kojoj govorite dali dva gola. Tako da ne vidim uopšte da su oni nama u tom dijelu naškodili. Mi imamo naš plan igre, to smo pokazali u tih prvih 30 minuta gdje smo imali dvije prečke, pet kornera... Primimo prvi gol nezgodno u 44. minuti i to iz prekida, drugi je bio iz naše greške. Hoću da kažem da smo drugi gol primili iz tranzicije, a drugi iz prekida dok smo oba gola dali iz posjeda igre".

Hoćete sutra napasti od prve minute ili ćete taktizirati s obzirom na pozitivan rezultat iz prvog susreta?

"Mi nismo taktizirali ni u prvom meču i ne vidim razloga da to sada radimo. U prvom meču smo izašli visoko na zadnju liniju protivnika i to nam dalo rezultata. Mislim da je to recept, a da li ćemo sutra tako početi vidjet ćemo".

Da li se ekipa istrošila u prvom meču zbog tog visokog tempa u prvih 30 minuta?

Oglasi

"Nismo se previše istrošili, presjekao nas je prvi gol koji smo primili bezveze. Naši igrači nisu stajali tu gdje su trebali, psihički je bilo teško se vratiti nakon toga. To smo uradili dva puta i to je snaga Sarajeva".

Situacija s igračkim kadrom, dug put?

"Da li nas je put poremetio vidjet ćemo sutra, činjenica je da je put bio težak i naporan. Ali, nema izgovora i alibija, imamo 90 minuta da pokažemo šta znamo, imamo snage, znanja i dobro smo radili. Mislim da ne bi trebalo biti problema. Soldo neće biti u kadru jer je dobio temperaturu po povratku iz Gruzije i nije trenirao, dok će Šerbečić i Avromovski biti u kadru. Mulalić? Povrijeđen je tako da ne možemo računati na njega".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Varešanović očekuje sutra dobru atmosferu i na tribinama.

"I ja dobijam informacije da je euforija i velika pomama za kartama. Nadam se da ćemo imati veliku podršku s tribina, da će nam to biti vjetar u leđa i da će igrači odgovoriti na pravi način".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1571956549
Torpedo pobijedio Torpedo...
0 2
Kurtaga
Super bi Bilo da Bar jednom i Mi nebudemo naguženi oder nekog Kluba za kojeg Do Prije par sedmica nisam nicht čuo za njega idemo sarajevo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi