Sarajevo je večeras napravilo "čudo", u Zrinjskom ne pamte kada im se to zadnji put dogodilo

Statistika je neumoljiva

Sarajevo je večeras napravilo "čudo", u Zrinjskom ne pamte kada im se to zadnji put dogodilo

Edmir Škorić

Nogometaši Sarajeva bili su bolji od Zrinjskog i zasluženo slavili s minimalnim rezultatom 1:0 u derbiju sedmog kola Premijer lige BiH.

Otkako je Simon Rožman preuzeo tim Sarajeva, on izgleda sve bolje i bolje. Podigla se fizička sprema igrača, a veoma brzo se na rezultatima, ali i na samoj igri Sarajeva odrazilo trenersko znanje Slovenca.

On je taktički večeras nadmudrio Krunoslava Rendulića i Sarajevu faktički donio novu pobjedu. Bordo tim je bio bolji od gostiju iz Mostara, koji su se dobro držali i malo je nedostajalo da osvoje vrijedan bod, ali je Penaranda iznudio penal, a Renan Oliveira u 90. minuti zabio za slavlje.

Možda navijači Sarajeva očekuju mnogo više golova od svojih ljubimaca, naročito na Koševu, no ovako jedna teška, borbena i zahtjevna utakmica protiv aktuelnog prvaka nije prilika gdje će se nabijati gol-razlika, ali jasno je da je Sarajevo potpuno druga priča u odnosu na period prije Rožmana.

Otkako je preuzeo ekipu, nema poraz, a samo jednom je remizirao i to kolo ranije u Gabeli protiv GOŠK-a. Pobjedom nad Zrinjskim Sarajevo je preuzelo vrh tabele i mogao bi mu večerašnji trijumf biti pravi vjetar u leđa.

Oglasi

Gledajući statistiku nakon meča, Sarajevo je imalo šest udaraca u okvir gola, ali jedna stvar itekako para oči. Naime, Zrinjski nije imao ni jedan udarac u okvir gola Sarajeva i pitanje je kada se to posljednji put dogodilo. Vjerovatno se ni u Mostaru ne sjećaju utakmice u kojoj njihov tim nije imao nijedan jedini udarac u okvir gola protivnika za 90 minuta igre.

Sva statistika je na strani bordo tima, koji je imao 60:40 posjed lopte na svojoj strani. Zrinjski je možda mogao proći neporažen na Koševu, ali s obzirom na sve prikazano Sarajevo je večeras zaslužilo barem taj jedan gol.

Statistika na kraju meča (Screenshot Arena Sport)

Rožman je napravio značajne promjene u igračkom kadru, ali jasno je da se radilo dosta i na fizičkoj pripremi igrača, što se vidjelo i večeras u ovoj iscrpljujućoj utakmici gdje je svaki pojedinac na terenu do samog kraja trčao i borio se za svaku loptu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bilo je proteklih sezona raznih trenera na Koševu, neki od njih su znali da donesu atraktivan nogomet, ali rezultati Sarajeva uglavnom su trpili i sve je bilo kratkog daha, dok bi konačno ljubitelji bordo boje mogli da uživaj u konstanti i svjedočiti jednom ozbiljnom Sarajevu koje se nalazi u pravim rukama, rukama čovjeka koji svoje trenersko znanje nije kupio niti preko noći stekao i čiji maksimalno profesionalan pristup poslu garantuje uspjeh. Ako se po jutru dan poznaje, onda je prvi čovjek Sarajeva Ismir Mirvić dobro izabrao. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
Sarajevo ima najbolju ekipu , ima igru u polju, ima najbolje navijače..., ali nema političku podršku, ZATO NIJE FAVORIT ZA TITULU.
6 0
komentator1
Sarajevo ima najbolju ekipu a zrinjski nije nista posebno, vise su izvikani jer su ostali bili obicne *****e. Sarajevo i vicina prcija ce se boriti za titulu ove godine
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi