Rendulić: Čini mi se da je sve vuklo ka ovom raspletu; Rožman: Sutra ću igračima reći neke stvari

Oba trenera bila su jasna nakon utakmice

Rendulić: Čini mi se da je sve vuklo ka ovom raspletu; Rožman: Sutra ću igračima reći neke stvari

Esmer Oštraković

Ekipa Sarajeva ostvarila je minimalnu pobjedu u derbiju koji su igrali protiv Zrinjskog na Koševu. Utakmica je završena rezultatom 1:0 za domaći tim.

Svi prisutni mogli su vidjeti jako dobru utakmicu koja je odlučena u posljednjim trenucima.

Naime, pred sami kraj utakmice dosuđen je penal za Sarajevo koji je u gol pretvorio Renan Oliveira.

Nakon utakmice izjave su dala oba trenera.

"Rezultatom nisam zadovoljan. Utakmica je bila čvrsta. Nekako mi se čini da je utakmica trebala završiti neriješeno. Nekako mi se čini da je sve vuklo ka tome, ka ovom raspletu. Čestitke Sarajevu. Idemo utakmicu po utakmicu, uvijek je prva naredna najbitnija", rekao je Rendulić.

Oglasi

Nakon trenera Zrinjskog govorio je i trener Sarajeva, Simon Rožman.

"Odigrali smo najbolju utakmicu do sada. Diktirali smo ritam protiv ekipe koju respektujemo. Svi ćemo stiskati šake za njih u Evropi, ali tu u prvenstvu nećemo. Imali smo dobrih situacija, ali bili smo strpljivi. Lijepo je završiti utakmicu na ovaj način. Hvala navijačima. Sutra ću igračima reći neke stvari koje mi se ne sviđaju.

"Momci su prihvatili najviše rad. Oni razumiju na koji način želimo da igramo. Smjer je dobar, neke stvari se vidi. Želimo taj neki tempo. Današnja utakmica je dobra reklama za naš fudbal, ali i za sve nas. Treba se dobro odmoriti i pripremiti za narednu utakmicu. Svaka utakmica vrijedi tri boda", rekao je Rožman.

Sarajevo - Zrinjski 1:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

SARAJEVO: Šahinović, Duraković, Oliveira, Hasić, Julardžija, Beganović, Avramovski, Aničić, Đuričković, Ziljkić, Mustafić.

ZRINJSKI: Marić, Čanađija, Ćorluka, Sabljić, Ivančić, Čuže, Jakovljević, Memija, Tičinović, Senić, Bilbija.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

komentator1
Sta prica ovaj ustassa jebbo mu krivousti fasista najmilije
2 6
Lukamarinsek
Cini mi se da si blizu otkaza
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi