Sarajevsko-mostarska veza za Al Ahli
Zukanović i Džidić su veliki prijatelji

Sarajevsko-mostarska veza za Al Ahli

A. Beganović

Ervin Zukanović napušta Genovu i potpisuje za jedan od najvećih azijskih klubova Al-Ahli iz Saudijske Arabije, informacija je koja je prije desetak dana iznenadila bosanskohercegovačku ali i italijansku javnost.

Zašto napušta Seriju A? Pa u Italiji je već stekao neki ugled, mogao je još dugo igrati u Seriji A. Gotovo je s njegovom reprezentativnom karijerom. Samo su neke od rečenica koje su nakon što je objavljen transfer kolale bosanskohercegovačkim sportskim nebom.

I mogao je Zukanović još par godina igrati u Seriji A, no prihvatio je ponudu koju je u zrelim igračkim godinama teško odbiti. Igrat će u jednom od najboljih azijskih klubova i ako ne najjačoj onda sasvim sigurno jednoj od najjačih azijskih liga tako da ni njegova reprezentativna karijera nije ugrožena.

A, što se tiče samog transfera mnogo je zanimljivih stvari. Jedan od njih je i da je u istom učestvovala i menadžerska agencija Arenasport koju s dosta uspjeha vode Asko Idrizović i Ivica Džidić.

Zašto je za ovu priču to važno? Džidić je nekadašnji sjajni fudbaler, usudili bismo se reći i jedan od rijetkih menadžera koji se "ne gura", kojem nije važno da li će se njegovo ili ime agencije spomenuti prilikom nekog transfera.

Tako je bilo i ovaj put. Kada smo saznali da je upravo i on obavio jedan veliki dio posla prilikom transfera, kontaktirali smo ga, ali bilo je teško od njega izvući nešto više.

"Vidite, najvažnije je da je transfer završen, da su sve strane zadovoljne. Ervin i ja smo prijatelji još od ranije. Čak smo jedno vrijeme u Belgiji igrali jedan protiv drugog i od tada nas veže poznanstvo. I evo nakon desetak godina se ukazala prilika da i poslovno sarađujemo", istakao je Džidić za SportSport.ba.

I kako to inače biva, pogotovo kod ljudi koji ne zavise od menadžerskog posla, a takav je nekadašnji kapiten Zrinjskog, informacije o samom transferu odnosno njegovoj ukupnoj vrijednosti nisu se mogle izvući. Pokušali smo, s obzirom da ljude na ovim prostorima te stvari najviše interesuje. Nije išlo, no zanimalo nas je gdje je danas Džidić.

"Tu sam, u Mostaru. Bez fudbala ne ide. Kada sam odlučio prekinuti karijeru mislio sam se odmoriti od fudbala ali jednostavno ne ide pa ne ide. Pratim dešavanja u bosanskohercegovačkom fudbalu, svaki vikend je rezervisan za utakmice Premijer lige. Drago mi je i zbog mog Zrinjskog, velika je stvar trijumf nad Utrechtom. Velika stvar za Zrinjski, za bh. klupski fudbal ali za igrače. I oni su vidjeli da mogu i vjerujem da će protiv Malma pružiti dobre partije. Ovim putem bi im poželio sve najbolje kao i fudbalerima Sarajeva u duelima sa BATE-om", ističe Džidić.

"Oduševljen sam početkom sezone u Premijer ligi. Mislim da posjeta na stadionima mnogo toga govori. Volio bih još samo da se mladim posveti više pažnje. Mi sa ovih prostora nekako u genima imamo fudbal i samo je potrebno da se usmjeravamo na pravi način. Pratim utakmice pionira, kadeta i juniora pa dobro znam šta govorim". Mnogo je mladih fudbalera širom Bosne i Hercegovine koji obećavaju i zato kažem da bih volio da se još više pažnje u svim klubovima njima poklanja", završio je Džidić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi