Sarić sve bliže odlasku, žele ga i klubovi iz Njemačke

Reprezentativac BiH i igrač FK Sarajevo

Sarić sve bliže odlasku, žele ga i klubovi iz Njemačke

Jedan od najboljih fudbalera BH Telecom Premijer lige BiH Elvis Sarić u ljetnom prijelaznom roku će, kako stvari stoje, napustiti redove FK Sarajevo.

Ovaj fudbaler koji je rođen u Dubrovniku igra u životnoj formi, a s obzirom da dosad nije produžio ugovor sa Sarajevom koji mu ističe na kraju sezone, izvjesno je da će sreću potražiti u inostranstvu.

Problema sa pronalaskom novog kluba Sarić zasigurno neće imati. Osim što se istaknuo vrlo dobrim igrama, postao je u međuvremenu reprezentativac i vrlo tražena roba na tržištu. Turski mediji su nedavno objavili da ga na radaru drži Galatasaray, a sada se pojavila informacija da se za Sarićeve usluge interesuje i nekoliko klubova iz njemačke 1. i 2. Bundeslige.

Naravno, ove informacije treba uzeti sa rezervom, a koliko u njima ime istine, pokazat će se u narednim mjesecima.

U ovoj sezoni Sarić je za Sarajevo odigrao 25 utakmica u BH Telecom Premijer ligi BiH. Na svom kontu ima tri pogotka uz pet asistencija. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije