Sarri će uskoro biti bivši: Petorica su kandidata za novog menadžera Chelseaja
Veliko nezadovoljstvo vlada među navijačima Chelseaja. Sarrija su na početku sezone dočekali kao spasioca, a već nekoliko mjeseci kasnije žele da mu vide leđa (Foto: EPA)

Italijan pred otkazom

Sarri će uskoro biti bivši: Petorica su kandidata za novog menadžera Chelseaja

M. Šljivak

Maurizio Sarri nalazi se na izlaznim vratima londonskog Chelseaja.

Loša igra i rezultati doveli su do velikog revolta među navijačima londonskog kluba i sve ih više želi odlazak italijanskog stručnjaka nakon nepune sezone na klupi Plavaca.

Posebno nezadovoljstvo izraženo je nakon poraza u FA Kupu na Stamford Bridgeu od Manchester Uniteda (0:2), a ako izgubi i naredni meč, izvjesno je da će Sarri biti bivši.

Chelsea sutra u Evropskoj ligi igra protiv Malmea. Imaju prednost od 2:1 iz prvog meča i ne bi trebalo biti problema u prolasku dalje. Ipak, u slučaju poraza Sarri će postati bivši, a ako ipak sve prođe kako treba, rezultat u meču finala Liga Kupa protiv Manchester Cityja će dosta značiti za Italijana.

Engleski mediji tvrde da rukovodstvo Plavaca već odavno razmišlja o eventualnoj zamjeni za Sarrija. U slučaju njegovog otkazaka žele brzo reagovati, a na listi potencijalnih menadžera je pet imena.

Predvodi ih aktuelni Sarrijev pomićnik Gianfranco Zola. On je i najveći kandidat za ovo mjesto, a i navijači ga izuzetno vole i pamte vrhunske nastupe za klub na terenu.

Navodno, jedan od kandidata za povratak na Stamford Bridge je i Jose Mourinho. Međutim, ova opcija je veoma teško ostvariva i nerealno je očekivati da Posebni po treći put preuzme Plavce.

Pored Zole najveće šanse da zamijeni Sarrija ima Jimmy-Floyd Hasselbaink. Nekada junak navijača ovog tima ima određeno menadžersko iskustvo i mnogi tvrde da bi on mogao biti Chelseajev Ole Gunnar Solskjaer.

Također, sa Chelseajem se još povezuju Guus Hiddink i Arsene Wenger. Ipak, iskusni stručnjacni će zaista teško postati menadžeri londonskog kluba, posebno Wenger koji nikada ne bi izdao svoj Arsenal i preuzeo vođenje velikog rivala.

Sarriju vrijeme polako ističe. U narednim utakmicama mora ostvariti vrhunske rezultate kako bi sačuvao posao, a prva u nizu bitnih utakmica je već sutra protiv Malmea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Eventualni kiks i ispadanje iz Evropske lige mu ne bi bio oprošten i teško da bi dočekao petak sa poslom menadžera Chelseaja.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Grohot
ranije sam napisao da glupljeg teksta odavno nisam citao. Imas li imalo pojma novinaru?
1 0
Grohot
I komentari se brisu hahhaah
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi