Sarri Francuzima o koronavirusu: Imali ste samo 300 testiranja...

Sutra Lyon - Juventus

Sarri Francuzima o koronavirusu: Imali ste samo 300 testiranja...

E. Škorić

Maurizio Sarri govorio je na press konferenciji pred meč osmine finala Lige prvaka protiv Lyona.

Juve sutra gostuje kod Lyona, a Sarri je osvajanje Lige prvaka naveo u "trogodišnjem projektu".

Naravno, koronavirus je aktuelna tema...

"To je evropski i globalni problem, a ne italijanski. U Italiji smo napravili 3.500 testiranja za koronavirus i stoga smo imali puno više pozitivnih testova. U Francuskoj ste imali oko 300 testiranja, pa je očito da je prosjek pozitivnih puno niži. Da ste napravili toliko testiranja kao i mi, vjerojatno biste imali i toliko pozitivnih rezultata", kazao je Sarri, naravno pritom poručivši da bi navijače iz Italije trebalo pustiti na bilo koji stadion.

Sarri je upitan osjeća li odgovornost zbog trofeja Lige prvaka i je li njegova budućnost uopće ovisila o trofeju.

„Osjećam iskreno još veću odgovornost u Italiji za postizanje svakog rezultata. Čini se da se svi varate da se to ne događa jer vam odgovara raznim narativima, ali vani postoje klubovi koji imaju znatno više mogućnosti od Juventusa. Nalazimo se u skupini od oko 10-12 koji mogu sanjati trofej".

"Ne znam o čemu ovisi moja budućnost, ali predsjednik je jučer istaknuo da je ovo trogodišnji projekt. Ja imam veliku vjeru u ono što moj predsjednik kaže", dodaje Sarri.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

On je također hvalio ekipu Lyona, istakao da su izuzetno jaki u kontranapadima i da neće biti lako njegovoj ekipi sutra.

Što se sastava tiče, ističe da još ne zna početnih 11, ali da će pronaći najbolji tim koji će se sutra navečer suprostaviti Francuzima.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije