Sarri izveo Pjanića nakon tri minute igre nastavka, ključna su bila dešavanja u svlačonici

Iskusni stručnjak obrazložio svoj potez

Sarri izveo Pjanića nakon tri minute igre nastavka, ključna su bila dešavanja u svlačonici

A. Čaušević

Iza Miralema Pjanića je sedmica puna dešavanja. Potpisao je za Barcelonu, dernečio u Luksemburgu poslije transfera, a jučer je bio na terenu u gradskom derbiju.

Juventus je u gradskom derbiju koji je u suštini derbi samo na papiru bez većih problema pobijedio Torino. Meč je okončan rezultatom 4:1 čime je još jednom potvrđena superiornost Stare dame.

Pjanić je bio starter na ovom susretu, u prvom poluvremenu odigao je sasvim dobru partiju, a Juventus je na pauzu otišao s rezultatom 2:1. Zamijenjen je u 48. minuti meča.

U izjavi poslije utakmice Maurizio Sarri je otkrio i razlog zašto je zamijenio bh. reprezentativca. Iskusni stručnjak je kazao kako je u svlačionici primjetio da je Pjanića pogodio kasni gol Torina iz penala, tačnije u petoj minuti nadoknade prvog poluvremena.

"Bio je jedan od igrača koji su imali žute kartone. Na poluvremenu sam vidio da je posebno uzdrman zbog rezultata i nisam želio ništa rizikovati", kazao je Sarri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pjanić je tako možda i prvi put u karijeri doživio da ga neki trener iz igre izvede praktično čim je počelo drugo poluvrijeme.

Ipak, iskusni veznjak neće dugo čekati za nove izazove jer Juventus već u utorak čeka teško gostovanje sve boljem Milanu koji je sinoć razbio Lazio s 0:3.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BobPaisley
...ovaj je budala na kvadrat.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi