Sarri: Koncentrisali smo se previše na Seriju A i to je greška

Trener Napolija nakon ispadanja iz Kupa

Sarri: Koncentrisali smo se previše na Seriju A i to je greška

Trener Napolija Maurizio Sarri nije bio zadovoljan nakon sinoćnje partije njegovog tima protiv Atalante u Kupu Italije.

Iako je Napoli, kao lider u Seriji A, bio favorit protiv Atalante na domaćem terenu, na kraju se ipak morao pomiriti sa porazom i ispadanjem iz Kupa. Sarri je večeras odlučio da rotira igrače i to mu se obilo o glavu.

"Imamo sjajnu sezonu za sada, ali ispaštamo u kup takmičenjima zbog naših karakteristika. Uvijek se mučimo protiv Atalante, čak i kada igramo u najjačem sastavu, jer su oni veoma jaki fizički. Kada gledamo samo prilike, rekao bih da je meč bio izjednačen. Naredni put kada se suočimo sa Atalantom moramo igrati mnogo agresivnije i u odbrani i u napadadu, inače ćemo ponovo imati probleme", rekao je Sarri pa nastavio:

"Tim se previše skoncentrisdao na Seriju A i to je greška. Kada rotirate ekipu, to ispadne odlično ako pobijedite, ali ako izgubte, onda vas svi kritikuju".

Podsjetimo, Atalanta će u polufinalu Kupa Italije igrati protiv boljeg iz meča Juventus-Torino.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije