Sarri: Mislim da sam ja Gonzalov fudbalski otac

Trener Chelseaja o svom napadaču

Sarri: Mislim da sam ja Gonzalov fudbalski otac

Gonzalo Higuain je sa dva gola protiv Huddersfielda stigao do brojke od 37 u isto toliko mečeva pod Mauriziom Sarrijem.

Argeninac je u januaru stigao u Chelsea i tako ponovo udružio snage sa svojim nekadašnjim trenerom iz Napolija, a Sarri se nada da može i na Stamford Bridgeu izvući ono najbolje iz Pipite.

"Mislim da sam ja fudbalski otac Gonzala Higuaina. Mentalno, mislim da smo isti. Gonzalo je pravi čovjek za moj fudbal, zbog toga je osjećaj fanatstičan, pravi fudbalski osjećaj", poručio je Serri novinarima, pa nastavio:

"Potrebno mu je sampouzdanje, prije svega. Potreban mu je dobar odnos sa trenerom i saigračima. Ponekad mu je potrebna i poruka od trenera na pressici".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Trenutno, ima veliku želju za igrom. Može odigrati odličnu sezonu, odnosno drugi dio sezone. Kao što ste vidjeli u prošlom meču, Eden jako često pronalazi Gonzala. Govore istim fudbalskim jezikom. Zbog toga vjerujem da će Gonzalo biti važan dio ekipe", poručio je Sarri.

Sarrijev Chelsea sutra gostuje kod Manchester Cityja i pokušaće još jednom skinuti skalp Guardilinoj mašinineriji. Podsjetimo, Chelsea je u decembru nanio Cityju prvi ovosezonski poraz u PL.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi