Sarri: Mislio sam da je Hazard jedan od najboljih, ali predomislio sam se

Menadžer Chelseaja

Sarri: Mislio sam da je Hazard jedan od najboljih, ali predomislio sam se

Edmir Škorić

Chelsea je pobjedom nad Cardiffom (4:1) nastavio dominaciju i poslije pet kola ima, kao i Liverpool, stopostotan učinak i 15 bodova na kontu.

Iako je Cardiff danas poveo s 1:0 na Stamford Bridgeu, Cheslea je uz hat-trick Edena Hazarda došao do preokreta i slavio je s 4:1.

Meč je obilježila i povreda Matea Kovačića u 50. minuti, no čini se da nije teže prirode, barem tako tvrdi menadžer Plavaca Maurizio Sarri.

"Ne, ne. Pričao sam s doktorom nakratko i rekao mi je da nije ništa ozbiljnije naravi", rekao je Sarri.

On smatra da upravo hrvatski veznjak pomaže Hazardu da bude najbolji veznjak na svijetu.

"Znao sam da ima to u sebi. Vratio nam se s okupljanja reprezentacije tek prije dva dana i dobio je dan odmora više, a poručio sam mu kako sam siguran da može zabiti i 40 golova u sezoni. A uz njih dvoje potroši puno manje energije jer ne igra daleko od gola, nego samo u posljednjoj četvrtini", tvrdi Sarri.

"Prije sam mislio da je Hazard jedan od najboljih igrača na svijetu. Sada sam se predomislio - on je najbolji! I još će biti bolji sada kada igra bliže golu", zaključio je Sarri.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Objektivni Italijan kaže da su Liverpool i Manchester City u ovom trenutku ispred Chelseaja, ali da on radi na tome da Plavci budu najbolji u Engleskoj.

"Još možemo puno toga popraviti, posebno u odbrani", zaključuje Sarri.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi