Chelsea iz bizarnog razloga nije potpisao Mbappea

Propustili su veliku šansu

Chelsea iz bizarnog razloga nije potpisao Mbappea

M. Šljivak

Kylian Mbappe je u samo dvije godine izrastao u jednog od najboljih fudbalera svijeta.

Sa samo 19 godina je mladi Francuz prava zvijezda, a stvari su se u njegovoj karijeri mogle razviti i drugačije da je 2012. godine kao 13-godišnjak potpisao za Chelsea.

Bio je na probi, ali je iz bizarnog razloga londonski klub odbio da ga potpiše.

"Bio je na probi, ali nije nas uvjerio da ga potpišeno jer je defanzivno bio jako slab. Zamolili smo potom njegovu majku da dođe još jednom, ali je ona to odbila", rekao je nekadašnji skaut Plavaca Serge Daniel Boga, te je dodao:

"Defanzivno kao da nije postojao. Bio je nevjerovatan sa loptom, ali bez nje je nestajao. Sada je igrač kojeg svi žele vidjeti, ima sve što moderni fudbal traži i u narednih 10 godina on će biti među najboljim na svijetu", istakao je Boga.

U tom periodu Mbappe je igrao za Bondy, mali tim iz predgrađa Pariza, a njegova majka je navodno o odbijanju Chelseaja rekla:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Moj sin se neće tamo vraćati na probu. Neka ga potpišu sad ili će za pet godina morati da ponude barem 50 miliona eura".

Sada Mbappe vrijedi mnogo više od 50 miliona eura, a za njega je PSG ekipi Monaca morao isplatiti čak 180 miliona eura.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi