Sarri napravio šou na press konferenciji: "Takvo pitanje za mene je uvreda"

Juve ispao iz Lige prvaka

Sarri napravio šou na press konferenciji: "Takvo pitanje za mene je uvreda"

E. Čaušević

Fudbaleri Juventusa sinoć su ispali iz Lige prvaka iako su sa 2:1 u revanšu osmine finala na svom terenu pobijedili Lyon.

No, Lyon je zbog gola u gostima na kraju uspio da prođe dalje jer su u prvom okršaju slavili sa 1:0. Ovo je sigurno ogroman udarac za Staru damu jer je Liga prvaka ove godine bila prioritet za klub iz Torina.

Na nevjerovatnom udaru kritika nakon utakmice našao se trener Juventusa, Maurizio Sarri, za kojeg mnogi kažu da će već danas dobiti otkaz zbog katastrofalnog učinka u Ligi prvaka.

No, Sarri je nakon utakmice sve iznenadio izjavom da je zadovoljan kako je njegov tim odigrao, te da je čak očekivao od svojih igrača da će manje pokazati na terenu.

"Manje sam očekivao od ovoga. Odigrali smo sjajan meč ove večeri. Bili smo u zaostatku nakon deset minuta zbog penala, ali smo preokrenuli, pobijedili i stvorili smo šest-sedam odličnih šansi. Tim je dao svoj maksimum večeras i ja sam veoma zadovoljan", rekao je Sarri i dodao.

"Nažalost ispali smo zbog prve utakmice, odnosno prvog poluvremena u tom meču. Ovo je takvo takmičenje i pored odlične igre mi smo ispali. Sve nas je poremetila ona pauza. Mjesec dana kod kuće gdje je neko mogao trenirati, a neko baš i ne. Drugi su išli u totalni karantin i nije bilo jednostavno raditi. Tim je dao večeras sve što je mogao, ali nisu uspjeli".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sarri nije mogao izbjeći ni pitanje oko eventualnog otkaza koji bi se mogao desiti već danas.

"Moje riječi nije teško shvatiti. Ne vjerujem da će čelnici tako velikog kluba na osnovu jedne utakmice donositi odluke. Oni će da analiziraju cijelu sezonu. Takvo pitanje za mene je uvreda, ali ne samo za mene nego i za čelnike kluba. Imam ugovor, poštujem ga i ne očekujem ništa", jasan je bio Sarri.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

krems_krems12
Sarri "out". Katastrofalna taktika ove sezone. Da nije bilo sviranih penala ne bi ligu osvojio. Sa ovakvom ekipom ispasti od Lyona koji ne moze u Francuskoj primaci se Parisu je bruka.
1 0
Bulle
Ajde ne dipr, filozofija da stalno mijenjas tim ti ne prolazi, forsiranje Bentacura, izmjene po tri igraca u minut, zasluzeno ste ispali.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi