Sarri od De Laurentiisa zatražio veliko pojačanje

Odgovor je bio očekivan

Sarri od De Laurentiisa zatražio veliko pojačanje

Trener Napolija Maurizio Sarri zatražioje od prvog čovjeka kluba Aurelija De Laurentiisa da dovede jenog od fudbalera Manchesrter Cityja.

Radi se o krilnom igraču iz Njemačke i nekadašnjem fudbaleru Schalkea Leroyju Saneu, prenosi CalcioNapoli24. Sarri je navodno od predsjednika Napolija zatražio ovaj transfer tokom pregovoro oko novog ugovora, ali odgovor De Laurentiisa bio je jasan.

Naime, predsjednik Napolij je svom treneru poručio da je Sane preskup i da od ovog transfera neće biti ništa.

Podjsetimo, njemački fudbaler je stigao uredove Manchester Cityja na ljeto 2016. godine iz Schalkea za 50 miliona eura, a trenutna tržišna vrijednust mu je, prema portalu Transfermarkt, čak 75 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On je tokom aktuelne sezone u dresu Manchester Cityja odigrao ukupno 29 utakmica na kojima je postigao devet golova i upisao 12 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi