Sarri prodaje Moratu i Girouda i dovodi veliko pojačanje iz Italije?

Njegov cilj je jasan

Sarri prodaje Moratu i Girouda i dovodi veliko pojačanje iz Italije?

E. Čaušević

Italijanski stručnjak Maurizio Sarri jučer je zvanično izabran kao novi trener Chelseaja nakon što je otkaz dobio Antonio Conte.

Sarri je samo dva sata nakon što je dobio posao doveo novo pojačanje i to upravo iz Napolija u koji je vodio prethodnih sezona. Ovaj iskusni stručnjak poveo je sa sobom i Jorginha koji bi trebao biti pojačanje za Plavce u veznom redu.

Ipak, engleski mediji navode da se Sarri neće zaustaviti na tome, te da mu je glavni cilj da dovede pojačanje u napadu. Navodno, on nije baš oduševljen što su mu Alvaro Morata i Olivier Giroud izbori za mjesto napadača, te je već najavio promjene.

Kako piše engleski Telegraph, Sarri je poručio čelnicima Chelseaja da mogu prodati Moratu i Girouda, te da pokušaju dovesti Gonzala Higuaina iz Juventusa. Higuain bi mogao napustiti Staru damu nakon što je stigao Cristiano Ronaldo, a očito da Sarri želi biti u pripravnosti ukoliko se to desi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navodno, Chelsea je spreman u dogovor s Juventusom uključiti Moratu i dodatni novac za Higuaina, dok će Giroud biti stavljen na transfer listu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi