Sarri: Pušio sam 60 cigareta dnevno, bilo je to previše...

Novi trener Juventusa

Sarri: Pušio sam 60 cigareta dnevno, bilo je to previše...

Italijanski stručnjak Maurizio Sarri preuzeo je prije nekoliko dana slavni Juventus. 

Nekadašnji trener Chelseaja poznat je po tome što je veliki ovisnik o pušenju, a u jednom od intervjua nakon preuzimanja Stare dame priznao je da je nekada puštio po 60 cigareta dnevno.

"Pušio sam 60 cigareta dnevno što je malo previše. Ne osjećam neku potrebu da zapalim tokom utakmice, ali poslije mi je to neophodno", kazao je kratko Sarri za La Nuova Riviera.

Inače, nekadašnji trener Napolija nedavno je govorio i o bh. reprezentativcu Miralemu Pjaniću. Čini se kako će popularni Mire imati vrlo važnu ulogu u novoj eri Juventusa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Moj način razmišljanja o fudbalu je drugačiji. Moram razumjeti kako ga implementirati sa produktivnošću. Moram razumjeti koliko mogu unijeti svojih stvari, a koliko ostaviti prostora igračima. Volio bih vidjeti Pjanića da igra 150 pasova po meču, ali onda čitav tim mora biti organizovan tako da bi se to desilo. U posljednjih 30 metara ostavljam puno slobode igračima. Svaka ekipa je kao dijete. Nadam se da ćemo nastaviti pobjeđivati, a pobjeđivati više nego do sada će biti jako teško", rekao je prije nekoliko dana Sarri.

Inače, Sarri je s Juventusom potpisao trogodišnji ugovor, a svakako da će osvajanje Lige šampiona biti primarni cilj tokom mandata.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi