Sarri: Romini rezultati nisu u našoj moći
Foto: EPA

Napoli se bori za Ligu prvaka

Sarri: Romini rezultati nisu u našoj moći

Trener Napolija Maurizio Sarri poručio je da je u potpunosti fokusiran na rezultate svoje ekipe u posljednja dva kola Serije A, u kojem će pokušati izboriti direktan plasman u Ligu prvaka.

Napoli se nakon 36 kola nalazi na trećem mjestu sa 80 bodova, jednim bodom manje od Rome koja drži drugu poziciju koja direktno vodi u Ligu prvaka.

"Zadovoljni smo onim što smo uradili u ovoj sezoni. Želimo sezonu odigrati maksimalno do kraja, pokušati doći do obje pobjede i nadati se da će nam to biti dovoljno da završimo drugi. O Romi nećemo razgovarati, jer njihovi rezultati nisu u našoj moći", rekao je Sarri.

Napoli će u posljednja dva kola igrati sa Fiorentinom i Sampdorijom, dok Roma ima utakmice protiv Chieva i Genove.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, i ove sezone trećeplasirani tim Serije A ide u playoff Lige prvaka, gdje za protivnika može dobiti izuzetno kvalitetnog protivnika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi