Sarri to nije naumio: Postoji savršen razlog zašto Chelsea ne da Alonsa Realu

Transfer meta Madriđana

Sarri to nije naumio: Postoji savršen razlog zašto Chelsea ne da Alonsa Realu

Nema puno igrača na svijetu kao što je Marcos Alonso.

Španski krilni igrač ili bek, zavisi kakav ko sistem preferira, na meti je Real Madrida i jedan od igrača za kojeg je Loptegui najviše zagrizao.

Alonso je prema izvještajima otočkih medija bio na pragu Reala, no Chelsea se predomislio. Zašto?

ESPN-ov analitičar i bivši fudbaler Arsenala Paul Mariner nekoliko je razloga naveo koji imaju dobro uporište.

Naime, Chelsea je ovoga ljeta u svoje redove doveo Brazilca iz Rome Emersona Palmierija, no on je još daleko od igrača spremnog za izazove Premier lige. Emerson je bio povrijeđen i nije još dovoljno spreman za prvi tim. U međuvremenu Alonso je briljirao, postagivši i pogodak protiv Arsenala u pobjedi 3:2.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako je prelazni rok u Engleskoj završen, u Španiji on traje do 31. avgusta, no Alonso je kako sada stvari stoje daleko od Kraljeva.

"Pogledajte, on je svoju karijeru počeo u Real Madridu. Ja razumijem da bi se on želio vratiti, to je poznata priča, puno ih je takvih bilo. Ali najbitniji je razlog zbog kojeg prognoziram da će ostati je što je on idealan igrač u sistemu Maurizia Sarrija. Igra na perfektnoj poziciji. Vidjeli ste ga sada za vikend, vidjeli ste asistenciju za gol. Voli da ide naprijed, ima odličnu lijevu nogu, zašto bi se takvog igrača odrekli", kazao je Mariner.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi