Sarri upozorava Pjanića: Moraš pokazati da si veliki igrač
Foto - EPA

Trener Juventusa o bh. fudbaleru

Sarri upozorava Pjanića: Moraš pokazati da si veliki igrač

Midhat Šljivak

Miralem Pjanić nije baš omiljen fudbaler treneru Juventusa Mauriziju Sarriju.

Bh. veznjak već dugo se nalazi na izlaznim vratima Stare dame i jedan je od fudbalera koje će Bianconeri pokušati razmijeniti u ljetnom prelaznom roku.

Ipak, Pjanić će član Juventusa ostati do kraja ove sezone, no ako je suditi po Sarrijevim riječima, 30-godišnji veznjak će se morati potruditi da zadrži mjesto u prvom timu.

"Miralem je fanatastičan igrač, ali ne može si priuštiti da igra loše kao što je to napravio u četiri ili pet utakmica. Razgovarao sam s njim, ali nije mogao da se oporavi od tih loših utakmica. Mora da razumije da veliki igrači mogu napraviti greške, mora pokazati da je veliki i reagovati", rekao je Sarri za Sky Sport Italia.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pjanić se u posljednje vrijeme sve više povezuje s prelaskom u Barcelonu. Juventus pokušava što prije završiti posao i vidjet ćemo hoće li bh. fudbaler od naredne sezone igrati na Nou Campu.

Bianconeri sutra nastavljaju prekinutu sezonu utakmicom Kupa protiv Milana. Mozzart vam omogućava brojne opklade na ovaj meč, a svoju opkladu ostavite OVDJE.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.