Sarri uživa u Pjanićevim igrama, ali čeka da ispuni obećanje: "Treba mu još samo 25..."

Sjajne igre bh. reprezentativca

Sarri uživa u Pjanićevim igrama, ali čeka da ispuni obećanje: "Treba mu još samo 25..."

Edmir Škorić

Maurizio Sarri zadovoljan je novom pobjedom Juventusa, a govorio je i o Miralemu Pjaniću.

Pjanić je oduševio novom majstorijom protiv SPAL-a i u prethodna dva kola je junak Stare dame.

"Imali smo nekoliko poteškoća u pronalaženju pravog tempa u uvodnim fazama, posebno jer je SPAL bio jako zatvoren. Bolje je bilo u drugom poluvremenu, stvorili smo mnoge šanse i nismo puno dozvolili gostima. Bio sam zadovoljan Matuidijevim nastupom u novoj ulozi, ali i odlučnošću koju su pokazali igrači", rekao je Sarri, pa je dodao:

"Rotacija sastava je jako bitna. Nakon velikog razočarenja Emre Can je došao s takvim stavom i odlučnošću. Može biti jako koristan igrač za naš tim u ovoj sezoni".

Pjanić ne samo da je postigao gol, već je imao 124 dodira, pa je sve bliži i 150 dodira po utakmici koje je Sarri tražio u predsezoni.

„Rekao sam mu da mu treba još 25 dodira da ispuni obećanje! Pjanić se uveliko poboljšava u broju dodira", poručio je Sarri.

Cristiano Ronaldo i Paulo Dybala su danas igrali zajedno, jer je Gonzalo Higuain odmarao.

„Dybala nam daje kvalitetu i više rješenja. Cristiano Ronaldo danas je bio živahan i stvorio četiri ili pet prilika za gol, dok je Higuain ove sezone igrao dobro. Dobro je imati tri napadača. Koju god kombinaciju odaberete, ne možete pogriješiti", istakao je Sarri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventusu sljedeće sedmice slijedi okršaj s Interom, koji je kako sada stvari stoje, glavni konkurent za titulu.

„Ove sezone zapravo nisam gledao niti jednu Interovu utakmicu, budući da smo se fokusirali uglavnom na timove sa kojima smo igrali. Večeras ćemo gledati par utakmica Bayer Leverkusena, a zatim idemo na večeru. Čujem da Inter igra jako dobro. Nisam sumnjao u kvalitet njihovog trenera i igrača. Biće ovo neizvjesna sezona", dodao je.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AH1991
Valjda 26 ako je uopšte bitno
0 2
premium
A naslova i gov...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti