"Real Madrid je kriv što moj sin nije sada član njihove ekipe"

Oglasio se Hazardov otac

"Real Madrid je kriv što moj sin nije sada član njihove ekipe"

Endin Čaušević

Belgijski fudbaler Eden Hazard ovog ljeta se povezivao s prelaskom u Real Madrid, ali kako sada stvari stoje on će gotovo sigurno i dalje ostati član Chelseaja.

Nakon što je Cristiano Ronaldo napustio Real Madrid prva želja Florentina Pereze bio je upravo Hazard i činilo se da će Belgijanac nastaviti karijeru u dresu Kraljeva. I sam Hazard je izjavio da postoji velika šansa da napusti Chelsea i pređe u Real, ali na kraju od toga nije bilo ništa.

Mnogi smatraju da je Chelsea odbio prodati svog najboljeg igrača, ali Hazardov otac Thierry izjavio je da je zapravo sve bilo do Real Madrida. Plavci su bili spremni da prodaju Hazarda i zarade ogroman novac, no kako priča Thierry na kraju ove sage Real Madrid je bio taj koji se povukao iz pregovora.

"Ne mogu reći zašto nije došlo do transfera. Ne zbog toga što ne želim, već zato što ne znam. Mogu samo reći da je do Real Madrida i očito je da su se oni okrenuli mlađim igračima kojima žele dati šansu. Eden nema još mnogo ugovora s Chelseajem, ali istina je da možda nikada neće zaigrati za Real Madrid", rekao je njegov otac Thierry, te dodao da vjeruje da je sve propalo onog trenitka kada je Real napustio Zinedine Zidane:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"To je čovjek koji je uvijek bio idol mom sinu i siguran sam da bi sada bila neka druga priča da je on ostao u Real Madridu. Zidane je poštovao ono što Eden radi i želio ga je u svom timu. Ipak, sigurno da je i on imao dobre razloge da na kraju svega napusti Real".

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi