Sarri: Želim da Mertens bude gladan golova
Foto: EPA

Trener Napolija hvali Mertensa

Sarri: Želim da Mertens bude gladan golova

S. Bošković

Napoli je u petom kolu Serije A porazio Lazio rezultatom 4:1. 

U jednoj sjajnoj utakmici briljirao je Dries Mertens za kojeg je trener tima iz Napulja Maurizio Sarri imao samo riječi hvale.

"Mertens je postigao gol svjetske klase koji izaziva emocije. On postaje sve bolji i bolji. Želim da je gladan golova. Sretan sam što sam otkrio njegove kvalitete kao napadača, a to se desilo jer su nam nakon povrede Milika trebale promjene", istakao je Sarri, pa još dodao: 

"Žalosno je to što je tek s 28 godina počeo igrati u vrhu napada, da je počeo ranije bio bi jedan od najboljih napadača na svijetu", zaključio je Sarri. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dries Mertens je u pet utakmica Serije A ove sezone postigao šest golova i upisao jednu asistenciju, a priliku da dodatno popravi vlastitu statistiku će imati već u nedjelju kad njegov tim gostuje kod SPAL-a. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi