Sarrijev Chelsea pokazao da Manchester City nije nepobjediv
Možda City nije zaslužio da izgubi, ali nije dovoljno pokazao da ostane neporažen i na Stamford Bridgeu

Plavci ostvarili pobjedu u derbiju

Sarrijev Chelsea pokazao da Manchester City nije nepobjediv

E. Škorić

Do večeras Manchester City nije imao poraz u Premier ligi, ali Chelsea se pobrinuo da se to promijeni.

Na Stamford Bridgeu je Chelsea ugostio City i na kraju mu priredio mali šok. Tim Maurizija Sarrija uspio je da slavi s 2:0 i da na taj način dođe na treće mjesto sa 34 boda, a da pritom Liverpool zadrži ispred Cityja na tabeli.

Iako je sastav iz Manchestera dominirao tijekom prvih 45 minuta, na semaforu je na poluvremenu rezultat bio - 1:0.

Praktično iz prvog udarca u završnici prvog dijela N'Golo Kante postiže pogodak za veselje u zapadnom Londonu.

Prethodno su se Sterling i Sane ispromašivali, a u nastavku meča City je krenuo po izjednačenje, redali su se napadi pred golom Kepe, no nije bilo izrazite šanse.

I onda je u 78. minuti dosuđen prvi korner za Plavce (11 ih prethodno izveo City, op.a), Eden Hazard je centrirao, a David Luiz glavom loptu zakucao u mrežu Edersona.

Sarri je tako prvi put stigao do pobjede nad Guardiolom, a Chelseajevi navijači sada ne gube nadu kada je u pitanju borba za titulu, dok se ovoj pobjedi Plavaca nekako najviše vesele na Anfieldu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi