Sarrijev papir sa listom želja je u smeću, a Pirlo je već zatražio dvojicu fudbalera
Foto - EPA

Novi trener Juventusa ima jasan plan

Sarrijev papir sa listom želja je u smeću, a Pirlo je već zatražio dvojicu fudbalera

M. Šljivak

Andrea Pirlo postao je jučer novi trener Juventusa.

Legendarni fudbaler zamijenit će Maurizija Sarrija na klupi Stare dame iz Torina, a ovo će mu biti prvo trenersko iskustvo u karijeri.

Očekuje se da će Pirlo napraviti pravu čistku u svlačionici. Već je najavljeno mnogo odlazaka, a Pirlo je već saopštio dva imena koja želi u svom timu od naredne sezone.

Tuttosport tvrdi kako će Pirlo 'novi Juventus' bazirati i na dovođenju kvalitetnih mladih fudbalera, a novi trener je već zatražio da mu se dovedu Nicolo Zaniolo (AS Roma) i Sandro Tonali (Brescia).

Oba fudbalera su se povezivala i ranije sa Bianconerima. Međutim, bivši trener Sarri je želio druge fudbalere i Juve je u jednom trenutku odustao od njegovog dovođenja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, sada su se stvari promijenile. Juventus će krenuti u trku za dovođenje ovih fudbalera, a poseban izazov će biti Tonali koji je već u ozbiljnim pregovorima sa Interom.

Sarrijev papir sa listom želja očigledno je završio u smeću, a sada će se želje početi ispunjavati  za Pirla.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zulfikar
Ovaj panj ce da ih sroza mozda do serie B.
1 7
user1593339309
Tako je maestro
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi