Nakon imenovanja Pirla čak 10 igrača Juventusa na transfer listi!

Dodatni posao za Fabija Paraticija

Nakon imenovanja Pirla čak 10 igrača Juventusa na transfer listi!

A. Čaušević

Drugu sezonu u nizu Juventus ulazi s novim trenerom. Maurizio Sarri se u Torinu zadržao svega 12 mjeseci. Otkaz je dobio nakon ispadanja od Lyona u Ligi prvaka. 

Prve reakcije u Italiji su da između Sarrija i Stare dame nikada nije bilo ljubavi, da iskusni stručnjak uopšte nije prihvaćen od igrača, posebice od "senatora" u svlačionici zbog čega nije ni uspio nametnuti svoj stil igre.

Sarrija će naslijediti znatno mlađi i potpuno neiskusni Andrea Pirlo kojem će ovo biti prvi trenerski angažman u karijeri i samim tim će biti pod velikim pritiskom.

Gazzetta dello Sport piše kako je nakon imenovanja Pirla za novog trenera na transfer listu stavljeno čak 10 igrača.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Gonzalo Higuain, Sami Khedira, Blaise Matuidi, Douglas Costa, Aaron Ramsey, Federico Bernardeschi, Mattia De Sciglio, Daniele Rugani, Alex Sandro i Danilo su igrači koji su na prodaju.

Inače, pripreme za novu sezonu Juventus će početi 24. augusta. Pošto se u septembru igra Liga nacija, a nova sezona Serije A starta 19. septembra Pirlo će svega desetak dana imati kompletan tim na okupu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Edin Merlin
Costa je doktor za 90% Juventusa...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi