Sarvan se sjajno snašao u Bratstvu: Drago mi je da sam opravdao očekivanja

Mladi nogometaš dobio povjerenje Nikole Nikića

Sarvan se sjajno snašao u Bratstvu: Drago mi je da sam opravdao očekivanja

S. Mlaćo

Bratstvo iz Gračanice je nakon pet odigranih kola hit sezone u Prvoj ligi FBiH. Gračanlije imaju deset bodova i nalaze se na diobi prvog mjesta sa tri tima.

Kvalitetne partije u dosadašnjem dijelu sezone pruža 20-godišnji Deni Sarvan.

"Svakako da možemo biti zadovoljni startom sezone. Atmosfera u ekipi je sjajna i nadam se da ćemo nastaviti u ovakvom ritmu", priča Sarvan za SportSport.ba.

Već sutra u Gračanicu stiže Budućnost. Domaći će ići na nova tri boda, iako moraju biti veoma oprezni.

"Mi uvijek idemo na pobjedu, tako će biti i protiv Budućnosti. Nisam još imao priliku u karijeri igrati protiv njih, ali se radujem utakmici".

Već sada se pokazalo da je dolazak u Bratstvo bio prava stvar u njegovoj karijeri.

"Drago mi je što sam se nametnuo i zadovoljio očekivanja stručnog štaba i navijača. Momci su me odlično primili u ekipu, i uz pomoć stručnog štaba i uprave smo stvorili pozitivnu atmosferu. Zahvaljujem se i mom zastupniku Sulji Begiću koji je odigrao važnu ulogu po pitanju mog dolaska ovdje", dodao je na kraju razgovor Sarvan.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Sarvan je ranije nastupao za omladinske kategorije Sarajeva i NK Sesveta Zagreb, dok je u seniorskoj kategoriji nastupao za Mošćanicu.

Već je privukao pažnju na sebe, što govori i povjerenje koje mu je pružio legendarni trener Bratstva Nikola Nikić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi