Sjećate li se Saše Novakovića? Nakon skoro tri godine ima novi klub
Saša Novaković odlučio se da se vrati fudbalu.

Igrao je za Sarajevo i Radnik

Sjećate li se Saše Novakovića? Nakon skoro tri godine ima novi klub

Eldar Ganibegović

Bivši fudbaler Sarajeva i bijeljinskog Radnika, Saša Novaković, ima novi klub nakon skoro tri godine pauze.

Godine 2016. bh. fudbal je upoznao hrvatskog defanzivca Sašu Novakovića. Tada je stigao u FK Sarajevo iz Voluntarija kao slobodan igrač.

Na Koševu se zadržao dvije godine, otišao u Švicarsku, da bi se u zimu 2020. godine vratio u Bosnu i Hercegovinu i potpisao za Radnik.

U Bijeljini je igrao do ljeta 2021. godine i otada nije imao klub. No, sada je odlučio da se vrati fudbalu.

Osiječanin visok 191 cm izabrao je da mu novi klub bude Mauerwerk. Radi se o austrijskom klubu koji se takmiči u trećem rangu fudbala u ovoj zemlji.

Debitovati bi trebao 1. marta kada njegov tim gostuje kod Oberwarta u 17. kolu austrijske Regional East lige.

Oglasi

Uz dužno poštovanje Mauerwerku, jasno je da mu je Radnik, čini se, bio posljednji ozbiljan klub u karijeri, s obzirom na to da već ima 32 godine.

FK Sarajevo kao najljepši period karijere

Podsjetimo, prije Sarajeva i Voluntarija je igrao još za Brasov u Rumuniji, te za Vukovar i matični Osijek u rodnoj Hrvatskoj.

Najviše se ustvari i naigrao u Bosni i Hercegovini. Igrao je 67 puta u Premijer ligi i postigao tri gola uz jednu asistenciju, dok je imao učinak od jednog gola na šest mečeva u Kupu naše zemlje.

Kao član FK Sarajevo ostvario je i najveću vrijednost u karijeri - 500 hiljada eura. Sada uopšte i nema cijenu na Transfermarktu, što je i logično nakon duge pauze koju je napravio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi