"Prelaz" iz 2 u 1 već je bio zaokružen, a onda se u 95. minuti ukazao Bryan Cristante

Romi bod kod Sassuola

"Prelaz" iz 2 u 1 već je bio zaokružen, a onda se u 95. minuti ukazao Bryan Cristante

Eldar Ganibegović

Roma je ponovo razočarala svoje navijače

Poslije remija 0:0 protiv slabašne Genoe i ispadanja od Intera u četvrtfinalu Coppa Italije, večeras je Vučica kao gost remizirala kod Sassuola u 25. kolu Serije A s 2:2.

Utakmicu je bolje otvorio domaći tim i stigao do gola preko Guide u sedmoj minuti, no on je poništen zbog igranja rukom. Berardi je pet minuta kasnije pokušao, ali lopta pored gola.

Afena-Gyan je imao prvu šansu za Romu u 14. minuti, ali golman domaćeg tima sjajno brani.

U 33. minuti Tammy Abraham postiže pogodak, VAR je intervenisao i signalizirao ofsajd, tako da je bivši igrač Chelseaja prekinuo slavlje. 

Ipak, u smiraj prvog poluvremena dosuđen je penal za Vučicu, odgovornost preuzima Abraham i pogađa za 0:1.

Oglasi

Prvo poluvrijeme završeno krasno, a drugo otvoreno katastrofalno. Chris Smalling u 47. minuti šalje loptu u vlastitu mrežu za izjednačenje rezultata. Hamed Junior je odradio glavnu ulogu kod ovog gola, no ipak je pripisano kao autogol Engleza.

Hamed Junior se ipak potrudio da njegovo ime ostane upisano u listi strijelaca s ove utakmice. Postigao je gol u 73. minuti i donio preokret svojoj ekipi.

Oglasi

Pet minuta nakon toga Ferrari dobija drugi žuti karton i domaći tim je tri boda morao braniti s 10 igrača i nije uspio.

U petoj minuti sudijske nadoknade gol postiže Cristante i donosi bod svojoj ekipi. Njegov gol pogledajte klikom OVDJE.

Roma je sada sedma s 40 poena, dok je Sassuolo na 12. mjestu s 10 poena manje. Vučica u narednom kolu dočekuje Veronu, dok će Sassuolo na noge Interu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 25. kolo:

Sassuolo - Roma 2:2 (Smalling (AG) 47', Hamed 73'; Abraham (P) 45+1', Cristante 90+5')

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi