Sassuolo se pojačao iz Barcelone
(Foto: EPA)

Marlon u Italiji

Sassuolo se pojačao iz Barcelone

M. Šljivak

Italijanski Sassuolo doveo je pred kraj prelaznog roka pojačanje iz Barcelone.

Novi član ovog tima postao je brazilski defanzivac Marlon Santos kojeg je Sassuolo katalonskom velikanu platio šest miliona eura.

Također, Barcelona će dobiti i 50 procenata od naredne prodaje izuzev ako Marlon odigra 50 utakmica za klub, a kada istekne ova klauzula i Sassuolo će španskom velikanu morati isplatiti dodatnih šest miliona eura.

Radi se o 22-godišnjem štoperu koji je član Barce postao u ljeto 2017. godine. Međutim, šansu za igru nije dobio i proteklu sezonu je proveo na posudbi u Nici.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovog ljeta rukovodstvo Barce ga je odlučilo prodati. Na kraju je Marlon završio Sassoulu i sigurno da će predstavljati pojačanje za ovaj tim.

Sassuolo novu sezonu u Seriji A počinje u nedjelju, a za protivnika će imati ekipu Intera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti