Sastav Bayerna će izgledati zastražujuće

Sastav Bayerna će izgledati zastražujuće

E. Škorić

Bayern je bio dosta aktivan ovog ljeta na tržištu i doveo je nekoliko vrhunskih igrača.

Iako je odigrao samo 2:2 s Herthom na otvaranju nove sezone, Bayern je bez sumnje prvi favorit za odbranu naslova u Njemačkoj, a također Bavarci žele da naprave napokon i nešto više u Ligi prvaka. To "nešto više" bi trebalo da bude osvajanje trofeja, mada je naravno to lakše reći nego uraditi pored Barcelone, Reala, Cityja, Liverpoola, Juventusa...

No, jedno je sigurno, Niko Kovač ima fantastičan roster i ako uspije posložiti sve kockice, ovaj tim će biti nezaustavljiv za mnoge protivnike.

Lucas Hernandez, Benjamin Pavard, Michael Cuisance, Philippe Coutinho, Ivan Perišić, Jann-Fiete Arp... igrači su koje je Bayern već doveo ovog ljeta, a otišli su Hummels, Rafinha, Ribery, Robben i James Rodriguez.

Kako će izgledati "novi" Bayern? Na Kovaču je da donese odluku, no pretpostavlja se da će to izgledati ovako:

Neuer na golu, Sule i Lucas Hernandez stoperi, Alaba i Kimmich bekovi, Thiago na poziciji zadnjeg veznog, Coutinho i Tolisso kao centralni vezni, po krilima Coman i Gnabry, a u napadu iskusni Robert Lewandowski.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kada bi čitav tim zamijenio, Kovač bi imao također sjajan tim: Ulreich - Davies, Mai, Boateng, Pavard, Martinez, Cuisance, Renato Sanches, Goretzka, Perišić, T. Muller i Arp.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sloboda1919tz
4 finale max domet ne mogu oni jos sa barcom cityem liverpooolom juvetom pa ni sa napolijem interom i realom
26 16
AmaRam4
Da imaju Dzeku osvojili bi ligu prvaka
1 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti