Ponižavajuće scene prema Saudijskoj Arabiji pred početak utakmice obile su se svima o glavu
Apsolutno niko nije očekivao da će Saudijska Arabije savladati Argentinu i tako zaustaviti niz Gaučosa od 36 utakmica bez poraza

Bizarna situacija

Ponižavajuće scene prema Saudijskoj Arabiji pred početak utakmice obile su se svima o glavu

Midhat Šljivak

Saudijska Arabija kreirala je veliku senzaciju na Svjetskom prvenstvu u Kataru savladavši u 1. kolu grupe C selekciju Argentine s 2:1 uz zaista nevjerovatnu borbenost kojom su 'kupili' mnoge fanove širom svijeta.

Argentina nije očekivala da će doživjeti debakl na otvaranju Mundijala. Krenuli su Gaučosi dobro u utakmicu, poveli su s 1:0, ali u drugom poluvremenu Saudijci dolaze do velikog preokreta i pobjede.

Izdržali su muški sve napade, pa čak u pojedinim trenucima i očigledno navlačenje sudije Slavka Vinčića na stranu Argentine, te su doslovno 'poginuli' na terenu.

Tako su se Saudijci osvetili svima za scenu koja se desila pred početak meča u kojoj su reprezentativci ove selekcije bili poprilično poniženi.

Pred izlazak reprezentacija na teren, 90 posto fotografa je otišlo na stranu na kojoj je bila selekcija Argentine, dok ih je mnogo manje ostalo na strani Saudijske Arabije.

Naravno, nije to nikakvo čudo jer u Argentini igraju neke od najvećih zvijezda svjetskog fudbala, no poprilično je ponižavajuće prema igračima Saudijske Arabije.

Oglasi

Sigurno da je i ovo bio dodatni motiv da fudbaleri ove selekcije daju sve od sebe na terenu. Odlučili su pokazati kako itekako dobro znaju igrati fudbal i kreirali su veliku senzaciju.

Scena s terena pred početak utakmice pokazuje da Saudijskoj Arabiji niko nije davao prevelike šanse za uspjeh

Ova selekcija imala je zaista čudesnu podršku i s tribina. Navijači su bili fenomenalni i zauvijek će pamtiti ovaj dan.

Na kraju utakmice bilo je i suza. Plakali su igrači i navijači, padali su fudbaleri po terenu od sreće jer su svjesni da su napravili zaista ogroman rezultat.

Saudijska Arabija je pred početak Mundijala bila apsolutni autsajder u grupi s Argentinom, Poljskom i Meksikom, ali nakon ovog rezultata imat će sasvim ravnopravnu borbu za prolaz dalje.

Naredni meč Saudijci igraju 26. novembra protiv Poljske, a 30. novembra na rasporedu je meč s Meksikom.

S ovakvom igrom bez ikakve dileme mogu napraviti dosta i u ostalim utakmicama. Sigurno je da će ih i rivali sada mnogo ozbiljnije shvatiti.

Saudijska Arabija je na Svjetskim prvenstvima debitovala 1994. godine i odmah je na turniru u Sjedinjenim Američkim Državama uspjela proći grupnu fazu takmičenja.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ovaj rezultat na narednim takmičenjima nisu ponovili. Imali su samo dva neriješena rezultata u naredna tri turnira, a propustili su prvenstva u Južnoj Africi i Brazilu.

Vratili su se u Rusiji 2018. godine i uspjeli su upisati pobjedu protiv Egipta od 2:1.

Top Komentari

Handofsibir
sad kad treba objaviti sliku tko su igraci koji su pobijedili, ovi sto su slikali mogu poduplati cijene
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti