Veličanstven prizor u Lusailu: Historijska pobjeda i suze u očima ponosnih navijača

Saudijci će dugo da slave ovaj trijumf

Veličanstven prizor u Lusailu: Historijska pobjeda i suze u očima ponosnih navijača

Endin Čaušević

Saudijska Arabija napravila je danas nevjerovatnu senzaciju jer je nakon preokreta pobijedila Argentinu sa 2:1 na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a navijači ove reprezentacije nisu mogli sakriti svoje emocije nakon veličanstvene pobjede.

Saudijska Arabija bila je opisana prije današnje utakmice u Lusailu i svi su već upisali tri boda za Argentince jer su smatrali da će lagano da dođu do pobjede, no na kraju se to nije desilo.

Iako su Argentinci u prvom poluvremenu dominirali na terenu i vodili već od desete minuta golom Lionela Messija na kraju ni slutili nisu šta ih čeka u nastavku utakmice.

Saudijska Arabija je šokirala Gaučose, ali i cijeli fudbalski svijet svojom igrom u drugom poluvremenu, te im je bilo potrebno samo osam minuta u nastavku da dođu do preokreta.

Na 1:1 Saudijci su poravnali u 48. minuti kada je Al Shehri pogodio mrežu Argentinaca i iskoristio je očajnu reakciju odbrane ove reprezentacije.

No, samo pet minuta nakon toga totalni šok za Argentinu. Saudijska Arabija je nastavila furiozno da napada i uspjela je da dođe do potpunog preokreta.

Oglasi

U centru pažnje našao se Al Dawsari koji je zabio nevjerovatan pogodak za 2:1 i veliko slavlje navijača Saudijske Arabije kojih je bilo danas sigurno preko 30.000 na stadionu u Lusailu.

Saudijci su se do kraja utakmice branili svim silama i uspjeli su da odole napadima Argentine, te na kraju upišu vjerovatno jednu od najvećih pobjeda u svojoj fudbalskoj historiji.

Koliko je to značilo navijačima na tribinama vidjelo se nakon što je Vinčić svirao kraj, a oni su ponosno slavili senzaciju svoje reprezentacije, a neki od njih nisu mogli sakriti suze u svojim očima.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

To najbolje pokazuje koliko veliku pobjedu je danas ostvarila Saudijska Arabija protiv reprezentacije koja je za mnoge među glavnim favoritima za osvajanje zlata, ali takvu ulogu favorita uopšte nisu danas opravdali.

U narednom kolu Saudijce očekuje okršaj protiv Poljske, dok će Argentinci igrati s Meksikom i više neće imati pravo na kiks ako žele da prođu u narednu fazu takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi