Komentator S. Arabije nakon gola za 2:1 skoro doživio srčani: "Allah, Allah, Allah, Allah..."

Nije mogao da sakrije emocije

Komentator S. Arabije nakon gola za 2:1 skoro doživio srčani: "Allah, Allah, Allah, Allah..."

Endin Čaušević

Reprezentacija Saudijske Arabije napravila je danas nevjerovatnu senzaciju na Svjetskom prvenstvu u Kataru jer je nakon preokreta uspjela da pobijedi Argentinu sa 2:1 što niko nije očekivao.

Argentinci su u današnjem meču bili apsolutni favoriti protiv Saudijske Arabije i očekivalo se da će Lionel Messi i društvo rutinski upisati tri boda, ali su na kraju dobili nevjerovatan šamar.

Gaučosi su odlično igrali u prvom poluvremenu i nakon desete minute vodili su sa 1:0 kada je Messi iz penala zatresao protivničku mrežu.

Međutim, u drugo poluvrijeme ušli su potpuno opušteno što im se itekako osvetilo jer su ih Saudijci šokirali nevjerovatnom igrom i preokretom koji je na kraju odlučio ovu utakmicu.

Saudijska Arabija je oduševila sve igrom i borbom u drugom poluvremenu, a za ovu reprezentaciju je ovo vjerovatno najveća pobjeda u historiji.

Do izjednačenja Saudijci su došli već u 48. minuti kada je Al Shehri iskoristio očajnu reakciju Romera i sjajnim udarcem uspio je da savlada Martineza za 1:1 i veliko slavlje navijača Saudijske Arabije.

Oglasi

Međutim, to je bio samo početak nevjerovatnih dešavanja u Lusailu jer je pet minuta kasnije S. Arabija došla do potpunog preokreta.

U centru pažnj ebio je Al Dawsari koji je zabio spektakularan pogodak za 2:1 i preokret njegove ekipe što niko nije ni slutio da bi se moglo desiti.

Kakav je to bio trenutak za Saudijce najbolje pokazuje i reakcija komentatora iz ove zemlje koji nije mogao da zadrži svoje emocije jer ni sam nije mogao da vjeruje da njegova reprezentacija vodi protiv Argentine.

"Allah, Allah, Allah, Allah", uzvikivao je oduševljeno komentator iz Saudijske Arabije dok je gledao slavlje igrača svoje reprezentacije.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Nevjerovatnu reakciju komentatora iz Saudijske Arabije poslušajte OVDJE.

Do kraja utakmice Argentina je svim silama krenula naprijed i pokušala barem doći do boda, ali fantastični Saudijci su uspjeli da se odbrane i na kraju upišu tri boda i naprave prvu veliku senzaciju na Mundijalu u Kataru.

Top Komentari

Realno01
Da se najezis.Svaka im cast
11 3
Ramo Legenda
MashAllah brothers and sisters!
10 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi