Jučer je doživio nokaut protiv Argentine, sada se javio iz bolnice: Molite se za mene!

Jasno je da se radi o ozbiljnoj povredi

Jučer je doživio nokaut protiv Argentine, sada se javio iz bolnice: Molite se za mene!

Samir Mlaćo
Jučerašnji dan na Svjetskom prvenstvu obilježila je pobjeda Saudijske Arabije nad Argentinom 2:1, ali i teška povreda reprezentativca Saudijske Arabije Yassera al Shahranija.

Pred golom svoje selekcije Shahrani je dobio žestok udarac od golmana svog tima i završio je na tlu bez svijesti.

Sa nosilima je iznesen sa stadion, te je na zahtjev princa Mohammada Bin Salmana prebačen privatnim avionom u jednu bolnicu u Njemačkoj.

Sada se javio iz bolnice i obradovao je sve.

"Molite se za mene, a ja sam vas želio uvjeriti da sam dobro. Hoću da ovim putem čestitam navijačima Saudijske Arabije na pobjedi, zaslužili ste“, rekao je Al Shahrani.

Oglasi

Prema dijagnozi, Yasser Al-Shahrani je zadobio prijelome vilice i nekoliko kostiju lica, kao i unutrašnje krvarenje.

Iz ljekarskog tima Saudijske Arabije poručili su da je to mogla biti kobna greška glavnog sudije Slavka Vinčića jer je Al Shahrani zadobio dosta težak udarac i odmah je ostao bez svijesti, ali na svu sreću izbjegnuta je tragedija.

Srećom saigrači su odmah pritekli u pomoć, a nakon što je konačno Vinčić prekinuo meč utrčao je i ljekarski tim i bilo je jasno da je igrač S. Arabije teže povrijeđen.

Povreda koju je zadobio je jako ozbiljna što dovoljno pokazuje kakvu grešku je Vinčić napravio što odmah nije prekinuo meč.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

No, na njegovu sreću sve se dobro završilo, ali ova situacija pokazala je da FIFA nije bez razloga uvela pravilo da se meč prekida odmah u slučaju da se radi o povredi glave nekog od igrača.

Iako je član reprezentacije Saudijske Arabije javljanjem iz bolnice želio obradovati sve, jasno je da je njegovo stanje veoma ozbiljno i da je prvenstvo za njega završeno već nakon prve utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi