Ipak ništa od skupih automobila kao nagrade za fudbalere Saudijske Arabije
FOTO: EPA

Postali su heroji nakon trijumfa protiv Argentine

Ipak ništa od skupih automobila kao nagrade za fudbalere Saudijske Arabije

Haris Zilić

Fudbaleri Saudijske Arabije su šokirali svijet savladavši Argentinu sa 1:2 u prvom kolu Svjetskog prvenstva u Kataru. Od autsajdera grupe Saudijci su došli u priliku da se ravnopravno bore za nokaut fazu.

Trijumf protiv Gaučosa nije prošao nezapaženo u njihovoj zemlji.

Pojavila se informacija da će heroji nacije kako zovu fudbalera Saudijske Arabije dobiti značajne poklone.

Princ Saudijske Arabaije Muhammed bin Salman navodno je odlučio da sve fudbalere Saudijske Arabije, tačnije njih 26 koji su u rosteru za Mundijal nagradi sa vrijednim poklonima, a riječ je o novoj verziji automobila Rolls Royce Phantom.

Riječ je o jednom od najboljih automobila današnjice. Osim što je oličenje luksuza, Rolls Royce Phantom je po mnogima najbolje što autoindustrija može ponuditi.

Pored navedenog fudbalere Saudijske Arabije čekaju i novčane premije po povratku kućama.

Oglasi

Međutim informacija o poklonima u vidu skupocijenih automobila Rolls Royce bila je netačna, pojavila se kao lažna vijest. ali ostala je kao špekulacija koja je izazvala dosta reakcija.

Pomenute informacije demantovali su i fudbaleri Saudijske Arabije.

"Nije istina. Ovdje smo da služimo svojoj zemlji i činimo najbolje, tako da je to naše najveće postignuće", rekao je Al-Shehri, strijelac jednog gola u pobjedi nad Argentinom, na konferenciji za novinare.

U cijeloj priči nema sumnje da su sigurno trijumfom protiv Argentine sebi zaradili dobar bonus.

Naravno, ako prođu u nokaut fazu to bi bila nevjerovatna priča i vrh Saudijske Arabije sigurno ne bi štedio kada su u pitnaju novčane premije za fudbalske heroje.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

U drugom kolu grupe C Saudijska Arabija igra protiv Poljske, dok će derbi odigrati Argentina i Meksiko u utakmici koja će imati ogroman rezultatski značaj.

Saudijci bi eventualnim pozitivnim rezultatom protiv Poljske skoro pa osigurali plasman u nokaut fazu ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva koje se igra u Kataru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi