Nova "najjača liga svijeta": U jednom dahu stižu Ramos, Di Maria, Firmino, Lewandowski, Modrić...

Poznati novinar otkrio važne detalje

Nova "najjača liga svijeta": U jednom dahu stižu Ramos, Di Maria, Firmino, Lewandowski, Modrić...

Admin Čaušević

Projekat stvaranja "najjače fudbalske lige" na svijetu je u punom zamahu, pogotovo nakon što je stigla dozvola da država ima pravo privatizovati klubove i tako na neki način neogranično trošiti novac na nova pojačanja.

Poznati sportski novinar iz Njemačke, Florian Plettenberg, je otkrio da se od klubova Saudijske Arabije očekuje veliki napredak u prijelaznom roku, a transferi Cristiana Ronalda (Al Nassr) i Karima Benzeme (Al Ittihad) su samo početak.

Prema Plettenbergu, klubovi u saudijskoj Pro ligi također jure za potpisom Angela Di Marije, Sergija Ramosa, Roberta Firmina, Roberta Lewandowskog i Luke Modrića.

"Nekoliko Benzeminih saigrača već duže vrijeme su znali za interes Al Ittihada. Ronaldo i Benzema tek su početak: Ramos, Di Maria, Lewandowski, Firmino, Modrić svi su na popisu Saudijske Arabije. Transfer Benzeme bio je projekt najviših šefova Saudijske Arabije", otkrio je Plettenburg.

Prema informacijama objavljenim u nedjelju Al Ittihad je na pragu dovođenja i N'Golo Kantea iz Chelseaja što je još jedan odličan posao saudijskog kluba.

Cristiano Ronaldo bio je prva mega zvijezda koja je još u decemu stigla na tlo Saudijske Arabije. Peterostruki osvajač Zlatne lopte pridružio se Al Nassru iz Riyadha kao slobodan igrač nakon što je njegov ugovor s Manchester Unitedom raskinut usred sezone.

Oglasi

Ronaldo je imao ogroman utjecaj na Al Nassr, ne samo na terenu nego i izvan njega, a cilj je sada dovesti i druge igrače besplatno.

Firminu, Di Mariji, Ramosu i Luki Modriću istiue ugovori na kraju mjeseca. Sergio Ramos i Roberto Firmino već su najavili odlazak iz PSG-a, odnosno Liverpoola.

S druge strane, Robert Lewandowski ima ugovor s Barcelonom do ljeta 2026. godine, ali ne isključuje se da napusti Katalonce koji traži način da dovedu Lea Messija koji je pak na meti Al Hilala.

Inače, Saudijci su donijeli takav zakon koji omogućuje ulazak privatnih kompanija u firme, pa će tako svjestki poznati PIF fond kojim upravlja kraljevska porodica Bin Salman kupiti većinu klubova.

Princ Mohammed Bin Salman Bin Abdulaziz Al Saud je dao naredbu da se uđe u drugu vazu projekta "Vizija 2030" s namjerom da prvenstvo Saudijske Arabije u narednih nekoliko godina postane najjače na svijetu.

Prvi na redu su najpopularniji klubovi poput Al Nassra, Ali Hilala i Al Ittihada te su oni spremni za inicijalnu fazu projekta. S novom odlukom imat će zagarantovanu finansijsku stabilnost i moći će ubrizgavati novac kada god je to potrebno za dovođenje neke velike zvijezde.

Top Komentari

Blueboy
I onda ti dodzu klosari iz UEFE I FIFE,i kazu kako je Super Liga propast za fudbal.A gledaj kako arapi trose pare po Evropi a niko im nista nesmije
0 1
Nije.bitno
I sve kao penzioneri odose u Arabiju
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi