Luka Modrić je u čudu gledao ponudu na stolu, Realu je odmah rekao da mora da ide!

Arapi dovode i Hrvata

Luka Modrić je u čudu gledao ponudu na stolu, Realu je odmah rekao da mora da ide!

E. Škorić

Luka Modrić zatražio je odlazak iz Real Madrida nakon što je dobio sočnu ponudu iz Saudijske Arabije, javlja španski Okdiario.

Hrvatski veznjak obavijestio je klub da želi otići nakon što je dobio prijedlog od 120 miliona eura za tri sezone. Činilo se da je njegova obnova proteklih sedmica na dobrom putu, ali sve ukazuje na to da će, u 37. godini, završiti svoju uspješnu avanturu na Bernabeu nakon više od decenije igranja.

Modrić je uvijek iskazivao želju da nastavi da igra u Realu, bio je potpuno spreman da ostane član Kraljeva, ali jednostavno stigla je ponuda koja se ne može odbiti i u 37. godini reprezentativac Hrvatske namjerava da potpiše posljednji i najveći ugovor u karijeri.

Luka bi posljednju utakmicu u dresu Reala trebao da odigra ove nedjelje protiv Athletica u posljednjem kolu La Lige. Real se "osigurao" dovođenjem Judea Bellinghama, a i nasotji da produži ugovor Daniju Ceballosu kada je shvaćeno da Modrić odlazi.

Modrić je navodno odlučio objaviti odluku najprije klubu, a kao i obično što se dešava u Realu, nisu se bunili protiv odlaska jedne od legendi koja je dala isuviše puno toga bijelom dresu da bi mu se sada pravio problem.

Modrić bi trebao biti jedan od dvojice igrača Reala koji će put Saudijske Arabije ovog ljeta, s obzirom da je i Karim Benzema prihvatio bogatu ponudu na zalasku karijere, dok bi se i Lionel Messi mogao naći tamo.

Uz to sve, mjesecima je u Rijadu Cristiano Ronaldo, tako da bismo vrlo lako mogli imati posebno prvenstvo Saudijske Arabije i najveće legende španskog i evropskog nogometa na jednom mjestu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Saudijska Arabija zadaje udarac temeljima svjetskog nogometa i sprema nogometni spektakl, a sve to kako bi se što bolje promovisala ova država pred održavanje Svjetskog prvenstva 2030. godine.

Još uvijek je sve u domenu špekulacija, ali veoma brzo bismo trebali dobiti potvrde o odlascima dvije legende Reala. Zov novca sa Bliskog istoka jednostavno više nikoga ne može da ostavi ravnodušnim...

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi