Meksička novinarka zatečena onim što joj je rekao navijač Saudijske Arabije dok se javljala uživo

Zahtjev za Meksikance

Meksička novinarka zatečena onim što joj je rekao navijač Saudijske Arabije dok se javljala uživo

Edmir Škorić

Na jednoj meksičkoj televiziji uživo iz Katara javila se reporterka kojoj je odjednom u kadar upao navijač Saudijske Arabije, koji je potom priredio šou.

Pobjeda Saudijske Arabije protiv Argentine izazvala je iznimno euforične emocije kod njenih navijača.

Saudijci su bili veliki autsajderi, ali su ipak napravili senzaciju i sada vjeruju u čuda i drugi plasman u osminu finala u svojoj povijesti. Danas su poraženi od Poljske s 2:0, pa su im šanse sada nešto manje, ali još ih čeka duel s Meksikom u 3. kolu.

U razgovoru za meksičku televiziju Fox Sports, jedan navijač Saudijske Arabije imao je svojih pet minuta. U početku se pojavio samo u šali, a onda mu je novinarka odlučila dati malo prostora za razgovor.

U pomalo kaotičnom i šaljivom stilu Saudijac je komentarisao susret Argentine i Meksika. U ime saudijskih navijača zatražio je od Meksika da "izbaci Messija sa Svjetskog prvenstva".
Uzbuđeni navijač nekoliko je puta ponovio i retoričko pitanje: "Gdje je Messi?".

[twitter]https://twitter.com/TrollFootball/status/1596432785517867008[/twitter]

Oglasi

Saudijskom navijaču neće biti lako ostvariti želju, ali Argentina mora pobijediti jer sam remi možda neće biti dovoljan. Pritisak je na Guačima, a Meksiko se neće lako odreći bodova, poslije remija s Poljskom u prvom kolu.

Utakmica između Argentine i Meksika odigrat će se večeras od 20 sati.

Narod u Saudijskoj Arabiji neće moći da gleda duel Argentine i Meksika

Inače, ovu utakmicu neće moći da gledaju stanovnici Saudijske Arabije. Odnosi između Saudijske Arabije i Katara ostali su hladni od 2017. godine, kada su Saudijci pokrenuli "blokadu" Katara kojoj su se pridružili Ujedinjeni Arapski Emirati, Bahrein i Egipat.

Sve zemlje prekinule su diplomatske odnose s Katarom, a katarski avioni i brodovi nisu mogli biti na teritoriju svojih susjeda. Sada su saudijske vlasti odlučile pogoditi Katar zabranom utakmica Svjetskog prvenstva.

Prava za prijenos utakmica Svjetskog prvenstva na Bliskom istoku i u sjevernoj Africi ima katarska kompanija BeIN Sports u vlasništvu predsjednika Paris Saint-Germaina Nassera Al-Khelafija. Utakmice se prenose putem streaming platforme TOD TV, čime su 22 utakmice prvenstva bile dostupne navijačima besplatno, ali su sljedeće 42 ostale plaćene.

Kako navodi "The Athletic", BeIN Sports je saznao sat i 15 minuta prije prve utakmice Svjetskog prvenstva da je njihova platforma blokirana u Saudijskoj Arabiji. Zanimljivo, tokom utakmice između Katara i Ekvadora, kojom je otvoreno Svjetsko prvenstvo, na počasnoj tribini sjedili su Mohammed bin Salman, prijestolonasljednik Saudijske Arabije, i emir Hamad bin Khalifa Al Thani, koji vlada Katarom.

Njih dvojicu je razdvojio samo predsjednik FIFA-e Gianni Infantino, a njihov odnos je izgledao dobro. Iza kulisa je, međutim, bilo drugačije. Tek 20. novembra saudijska državna agencija naredila je Mohammedu bin Salmanu da svim mogućim sredstvima podrži Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Saudijski navijači gledali su utakmicu protiv Argentine jer je utakmicu prikazivala državna televizija, ali ostale utakmice Svjetskog prvenstva još uvijek nisu dostupne. Platforma TOD TV radi u Saudijskoj Arabiji od januara 2022. i ima više gledatelja od popularnih svjetskih streaming platformi, ali je i dalje blokirana.

Utakmicu protiv Poljske također će je također prikazivala državna televizija, ali utakmica Argentine i Meksika neće biti dostupna. Jedina opcija koja Saudijcima preostaje je gledati utakmice na FIFA-inom pay-TV kanalu, ali to mogu činiti samo na javnim mjestima, nikako kod kuće.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi