Argentinac svim silama želi da Argentina ispadne: "Pitao bih vas da ste na mom mjestu"
Argentinac je, sigurno navija za svoju zemlju, ali...

Družba je družba, a služba služba

Argentinac svim silama želi da Argentina ispadne: "Pitao bih vas da ste na mom mjestu"

Eldar Ganibegović

Lionel Messi je došao u Katar da po posljednji put pokuša podići trofej Svjetskog prvenstva, ali postoji jedan Argentinac koji bi ga htio vidjeti van turnira.

Veliko iznenađenje vidjeli smo na otvaranju grupe C Svjetskog prvenstva u Kataru.

Argentina je vodila pogotkom Messija protiv Saudijske Arabije 1:0 nakon prvih 45 minuta, ali je na kraju doživjela poraz (1:2).

Meksiko je izvukao bod protiv Poljske najviše zahvaljujući golmanu Ochoji koji je bio i igrač utakmice uz odbranjen penal Robertu Lewandowskom.

Upravo se ove dvije selekcije sutra sastaju u drugom kolu i poraz bi za Argentinu značio i kraj nastupa u Kataru.

Oglasi

Argentinci su stigli u ovu arapsku zemlju s velikim ambicijama i sa željom da osvoje turnir, istu ambiciju imaju i nakon poraza u prvom kolu, no postoji jedan Argentinac koji bi ih rado vidio van turnira.

U pitanju je, naravno, selektor Meksika Gerardo Martino koji je iskreno rekao da će učiniti sve da Meksiko pobijedi.

"Pitao bih vas šta biste uradili da ste na mom mestu. Meksiko mora da pobedi, mi ćemo to pokušati. Nema drugog odgovora.

Znam gdje sam rođen, mogu vam reći ime bolnice, godinu i grad u kojem sam rođen, ali moram učiniti sve da Meksiko pobijedi, nemam drugu opciju.

Na žrijebu, kada sam saznao da sam u istoj grupi sa Argentinom, nisam ni pomislio da će to stići do ovdje, da nemaju bod nakon utakmice s Arabijom. 

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ako Messi bude zaustavljen, to će biti zbog loše noći za njega, a ne zbog stvari koje smo uradili. I očekujem da će Messi pokazati svoju najbolju verziju. Ne možemo računati na činjenicu da on to neće učiniti", rekao je Martino pred sutrašnju utakmicu.

Sutrašnja utakmica između Argentine i Meksika igra se na Lusail Iconic stadionu s početkom od 20 sati. Od 14 sati se u ovoj grupi sastaju Saudijska Arabija i Poljska. 

Top Komentari

Umbressa
Dobro došli na najbolji seks sajt za upoznavanje - - - Top24.pw
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi