Čudesna senzacija u Kataru: Saudijska Arabija pobijedila Argentinu u spektakularnom okršaju!

Niko to nije očekivao

Čudesna senzacija u Kataru: Saudijska Arabija pobijedila Argentinu u spektakularnom okršaju!

E. Čaušević

Svjetsko prvenstvo u Kataru danas nam je donijelo prvu veliku senzaciju jer je Saudijska Arabija u meču prvog kola grupne faze nakon preokreta pobijedila Argentinu sa 2:1 što pred početak ove utakmice sigurno niko ni sanjao nije da bi se moglo desiti.

Argentinci su odlično otvorili današnju utakmicu i već u drugoj minuti su imali veliku šansu kada je pokušao Messi s vrha kaznenog prostora, ali je golman Saudijske Arabije odlično to odbranio.

Pet minuta kasnije nakon kornera jedan od igrača S. Arabije ruši Paredesa u kaznenom prostoru, ali se glavni sudija Vinčić nije oglašavao u prvi mah.

No, par minuta nakon toga dobio je poziv iz VAR sobe i odlučio je pogledati tu situaciju, te je pokazao na bijelu tačku. Odgovornost je preuzeo Lionel Messi koji je hladnokrvno pogodio za 1:0.

Argentinci su nakon primljenog gola nastavili da dominiraju na terenu. Gaučosi su u 23. minuti došli do 2:0 kada je ponovo strijelac bio Messi, no pogodak je poništen opravdano zbog ofsajda.

Samo pet minuta kasnije ponovo se trese mreža S. Arabije. Ovaj put nakon odlične akcije gol je zabio Lautaro, te su Argentinci to proslavili, ali ih je šokirala informacija iz VAR sobe da se i taj gol poništava zbog ofsajda.

Oglasi

Međutim, to nije bilo sve što se tiče poništenih golova Argentine. U 35. minuti Lautaro je ponovo matirao protivničkog golmana, ali je ovaj put bilo evidentno da je u ofsajdu i pogodak je opravdano poništen.

Veliku grešku Argentinci su napravili na poluvremenu jer su se čini se previše opustili i smatrali da će lako da završe posao danas, ali ih je Saudijska Arabija šokirala na startu drugog dijela utakmice.

Saudijci su dosta odlučnije ušli u drugo poluvrijeme i to se itekako isplatilo jer su došli do preokreta što sigurno niko nije očekivao da bi se moglo desiti.

Do izjednačenja Saudijska Arabija stiže u 48. minuti. Messi gubi loptu na sredini terena koju Al Buraikan šalje za Al Shehrija, a on koristi očajnu reakciju Romera, te sjajnim udarcem matira golmana Argentine za 1:1 i erupciju oduševljenja navijača ove zemlje.

Međutim, to nije bilo sve. Potpuni nokaut Argentinci su doživjeli u 53. minuti kada je S. Arabija došla do potpunog preokreta.

Oglasi

U centru pažnje našao se Al Dawsari koji je zabio fenomenalan pogodak za 2:1 i nevjerovatno slavlje igrača i navijača Saudijske Arabije na stadionu u Lusailu.

Nakon toga Argentinci su krenuli svim silama naprijed da pokušaju izbjeći nevjerovatnu senzaciju. Do izjednačenja su mogli u 63. minuti kada je u prilici bio Tagliafico, ali je Al Owais maestralno to odbranio.

Nakon nekoliko dobrih napada novu šansu Argentine bilježimo tek u 80. minuti kada su imali slobodnjak iz dosta dobre pozicije, ali Messi očajno šutira i šalje loptu daleko preko gola protivnika.

Četiri minute kasnije Di Maria odlično centrira u peterac gdje je najviši bio Messi koji je pokušao glavom, no lopta ide direktno u golmana.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Gaučosi su napadali svi silama u finišu utakmice, dok su se Saudijci grčevito branili. Argentinci nisu nikako mogli da nađu put do mreže koliko god su se trudili da to urade jer se S. Arabija odlično branila i uspjela na kraju da sačuva mrežu i ostvari nevjerovatnu senzaciju.

Također, sigurno da je ovo i jedna od najvećih, ako ne i najveća, pobjeda Saudijske Arabije u historiji.

Promo

Top Komentari

Saimai1316
Ma sta senzacija,argentina nikakve ideje nema,svaki napad ko da ga siluju,a Saudijcima kapa do poda za disciplinu koju su pokazali
21 2
kaskada24
Nadam se da će naši umaženi ljubimci naučiti nešto iz ove borbe i srčanosti Saudijaca.
13 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi