Slijede nove "eksplozije": U Saudijskoj Arabiji imenovali dvije velike zvijezde koje dolaze na ljeto

Nemaju mira

Slijede nove "eksplozije": U Saudijskoj Arabiji imenovali dvije velike zvijezde koje dolaze na ljeto

E. Škorić

Klubovi iz Saudijske Arabije ove godine dovodili su velike fudbalske zvijezde, a sve je počelo još u januaru kada je za Al-Nassr potpisao Cristiano Ronaldo. Nekoliko mjeseci kasnije za Portugalcem su krenuli Karim Benzema, Sadio Mane, Marcelo Brozović, Riyad Mahrez, Neymar, Aleksandar Mitrović, Roberto Firmino i mnogi drugi.

Iako za Saudijsku Arabiju kažu da je samo prolazna faza, nešto poput kineske lige koja je dovodila neka velika imena iz Evrope prije nekoliko godina, tamošnji timovi ipak se ne šale i namjeravaju dugoročno biti prepoznatljivi u svijetu fudbala.

Već narednog ljeta očekuju se dolasci novih zvijezda na Bliski istok. Saudijci ne miruju, a na transfer tržištu između ove i naredne sezone pokušat će dovesti nove vrhunske igrače.

Michael Emenalo, bivši reprezentativac Nigerije, smatra se "šefom za transfere" u saudijskoj Pro ligi, a sada je iznio svoje ambicije za jačanje lige u narednim godinama. On je istakao dva imena i shodno tome najavio nove "eksplozije" u svjteskom fudbalu.

"Mo Salah i Kevin de Bruyne su sljedeći. Čim to bude moguće, spremni smo saslušati ih i pregovarati s njima o dolasku u Saudijsku Arabiju", rekao je Emenalo.

Oglasi

No, svjestan je Nigerijac da je Salah "sretan tamo gdje se sada nalazi, u divnom i historijskom klubu kao što je Liverpool". On je istakao da to poštuju i da neće praviti veliki pritisak, ali svakako se nadaju da će Egipćanin doći u Saudijsku Arabiju.

Obojica su se i tokom ljeta spominjali u kontekstu klubova sa Bliskog istoka, no ostali su u Engleskoj kako bi se međusobno borili za titulu, kao i za trofej Lige prvaka, ali dojam je da bi ovaj već veteranski dvojac mogao put Saudijske Arabije na kraju sezone.

Navodno je Ronaldov Al-Nassr taj koji pokušava da dovede De Bruynea, koji se polako oprašta od Manchester Cityja iako je bio jedan od ključnih tokom osvojene triplete. Belgijanac je trenutno povrijeđen i nije igrao tokom ove sezone.

Kevin de Bruyne je već osam godina član Manchester Cityja. Među Građanima je stekao status jednog od najboljih fudbalera svijeta, no čini se kako je došlo vrijeme za rastanak.

Što se Salaha tiče, njega prati Al-Ittihad u kojem igra njegov prijatelj Karim Benzema. Jedan od motiva za Salaha mogla bi biti svakako činjenica da bi se vratio na Bliski istok, a kao velikom vjerniku povratak u islamsku zemlju mogao bi mu jako prijati. Na kraju krajeva, dobio bi superbogati ugovor koji bi mu donio lagodan ostatak života.

Ima, dakle, dosta toga što bi Salaha moglo natjerati da ozbiljno razmisli o selidbi, a o tome će mnogo toga jasnije biti u narednim mjesecima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi