Objavljene snimke iza kulisa: Pogledajte slavlje Saudijaca nakon historijske pobjede
Zasluženo slavlje nakon senzacionalne pobjede protiv Argentine.

Velika pobjeda, pa zasluženo slavlje

Objavljene snimke iza kulisa: Pogledajte slavlje Saudijaca nakon historijske pobjede

Eldar Ganibegović

Reprezentativci i stručni štab Saudijske Arabije itekako su znali da proslave veliku pobjedu protiv Argentine, a sada je njihov Savez objavio video kako je sve izgledalo.

Reprezentacija Saudijske Arabije napravila je do sada najveće iznenađenje na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Bila je ova selekcija totalni autsajder protiv Argentine, ali je na kraju upisala pobjedu od 1:2 u prvom kolu u utakmici igranoj prije četiri dana.

Argentina je vodila preko Messija od 10. minute, te su Gaučosima još poništena čak tri gola, sve zbog ofsajda.

Činilo se da arapska selekcija tu jednostavno nema šta tražiti, ali su onda s brza dva gola na otvaranju drugog poluvremena stigli do preokreta i prednosti koju su sačuvali do kraja za velika tri boda.

Tako su došli u situaciju da se do kraja bore za prolazak u osminu finala, no danas su pali na prvoj meč lopti, izgubili su od Poljske 2:0.

Oglasi

Ipak, pobjedu protiv Argentine itekako su znali da proslave, a Fudbalski savez Saudijske Arabije je na Twitteru objavio video kako je to izgledalo.

Također, od ranije je poznat video na kojem selektor Herve Renard motiviše svoje igrače na poluvremenu.

Pravi heroj je i čovjek koji je njegove riječi prevodio igračima. Osim prijevoda, "ub'o" je i emociju, ton i intenzitet, što se jasno moglo vidjeti u drugom poluvremenu po voljnom momentu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Saudijci za četiri dana imaju šansu da pobjedom protiv Meksika osiguraju osminu finala, a po prikazanim igrama u prva dva kola, možemo slobodno reći da je Saudijska Arabija favorit u toj utakmici. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi