Legende su nedavno brutalno ponižavale Saudijsku Arabiju: 'Pucali' su od smijeha zbog njih
Niko Suadijskoj Arabiji nije davao ni promil šanse za prolaz grupe i mnogi su ih ismijavali (Foto: Screenshot)

Bizarno

Legende su nedavno brutalno ponižavale Saudijsku Arabiju: 'Pucali' su od smijeha zbog njih

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Saudijske Arabije savladala je danas Argentinu s 2:1 i tako je priredila istinsku senzaciju na otvaranju Svjetskog prvenstva u grupi C.

Fenomenalnom igrom Saudijska Arabija je uspjela savladati Argentinu i tako su pokazali da će imati šta da kažu u grupi u kojoj su još Meksiko i Poljska.

Rijetko je ko Saudijcima davao bilo kakve šanse za prolazak grupe. Ipak, pobjedom nad Argentinom njihove šanse da prođu dalje su itekako porasle.

Koliko je ova selekcija bila podcijenjena dovoljno govore scene od prije nekoliko dana kada su u studiju fudbalske legende Roy Keane, Gary Neville i Micah Richards brutalno ismijavali ovu selekciju.

Oni su govorili o Svjetskom prvenstvu i kada je Gary Neville rekao da bi Saudijska Arabija mogla završiti druga u grupi jer će na tribinama imati podršku desetina hiljada navijača, a Roy Keane je potom 'ispalio'.

"I svi oni će igrati za njih?", podcjenjivačke su riječi Roya Keanea nakon čega su Gary Neville i Micah Richards legli na stol od smijeha, a Neville je prokomentarisao.

Oglasi

"Da, da. Igrat će 10.000 protiv 11", istakao je nekadašnji fudbaler Manchester Uniteda uz žestok smijeh.

Zapravo se to ispostavilo kao tačno. Na tribinama je bilo oko 30.000 navijača Saudijske Arabije koji su nestvarnim navijanjem nosili svoj tim do pobjede.

Saudijska Arabija je pred početak Mundijala bila apsolutni autsajder u grupi s Argentinom, Poljskom i Meksikom, ali sada se sve promijenilo.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Naredni meč Saudijci igraju 26. novembra protiv Poljske, a 30. novembra na rasporedu je meč s Meksikom.

S ovakvom igrom sigurno mogu očekivati još dosta veselja, no sada će i protivnici biti mnogo oprezniji u utakmicama s njima.

Top Komentari

HarisADP
Katar saudijska prcija. Na celu zemlje je emir ili ti na nas namjesnik (koga pa pascadi saudijske) sve jedna velika fAmalija
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi