Saul Niguez odbio da potpiše ugovor

Atletico Madrid ostaje bez veziste?

Saul Niguez odbio da potpiše ugovor

D. Vejo

Pobjeda u sinoćnoj utakmici protiv građanskog suparnika Reala ponovo je u pobjednički pogon gurnula igrače Atletico Madrida. Stvari za izabranike Diega Simeonea išle su kako treba. Međutim, sjajni vezista crveno-bijelih Saul Niguez uprkos sinoćnoj pobjedi, nije želio da stavi paraf na novi ugovor koji mu je danas ponuđen.

Priče kruže kako Španac nije htio produžiti ugovor iz razloga što su za njegove usluge zainteresovani na Ostrvu. Tačnije, Crveni đavoli bi u što kraćem roku željeli da vide mladog vezistu u svojim redovima, što je prema mišljenju mnogih i presudilo u njegovoj odluci da kaže ne  timu sa Vicente Calderona.

Ponuda iz Engleske nije jedini faktor odbijanja novog ugovora. Ključnu ulogu u odluci mladog talenta imao je i njegov otac, koji ga je savjetovao o tome kako je nova sredina najbolja solucija po njega, s čime se veznjak i složio.

Klauzula za Španca iznosi 34 miliona funti, tako da će tu sumu svi oni klubovi koji ga žele u svojim redovima morati platiti. U dosadašnjim nastupima za Madriđane, a kojih je odigrao 43, Niguez je postigao šest pogodaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Njegova uloga je prvenstveno ta da zabilježi što veći procenat tačnih pasova kao i to da kvalitetnim trčanjem pokriva većinu terena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi