Simeone: Ponos, odlučnost i strast krase ovu ekipu
FOTO: EPA

Trener Atletica nakon pobjeda nad Realom

Simeone: Ponos, odlučnost i strast krase ovu ekipu

Adnan Beganović

U velikom madridskom derbiju Atletico je na Santiago Bernabeu s minimalnih 1:0 savladao Real.

Pobjedom nad ljutim rivalom izabranici Diega Simeonea su ostali u igri za titulu, a nakon susreta argentinski stručnjak je bio zadovoljan.

"Sretan sam zbog pobjede, ali i borbe koju su pokazali moji izabranici. Želim da uvijek na terenu izgledamo kao juče, a ddrago mi je i što je Griezmann pogodio", izjavio je Simeone.

"Igramo s ponosom, odlučnošću i strašću. To je uvijek učinkovito.  Navijači mogu biti ponosni na ovu ekipu. Možemo i izgubiti, to nije problem, ali važno je da nastavimo igrati na ovom nivou. Imamo svijetlu budućnost, imamo dobre mlade igrače. Naš cilj je završiti prvenstvo među prve tri ekipe", zaključio je trener Atletica.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Atletico se trenutno nalazi na 2. mjestu tabele sa 58 bodova, pet manje od vodeće Barcelone i četiri više od trećeplasiranog Reala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi