Savez pokrenuo postupak: Je li ova utakmica namještena?

Sporni meč Proletera i Radničkog

Savez pokrenuo postupak: Je li ova utakmica namještena?

Fudbalski savez Srbije, tačnije njegova Etička komisija, pokrenuo je postupak protiv aktera duela Proleter - Radnički Niš koji se igrao prošlog petka u okviru 16. kola srbijanske Superlige.

Krajnje neobičan meč odigran u Novom Sadu završen je pobjedom Radničkog rezultatom 2:1, ali tek nakon preokreta. Kladioničarskim žargonom - Iz keca u dvojku.

Proleter je nakon prvog poluvremena vodio sa 1:0, a gosti iz Niša su u nastavku za tri minuta okrenuli rezultat i tu ništa ne bi bilo sumnjivo da izjednačujući gol Radničkog nije postignut iz penala, koji je skrivio mladi reprezentativac Srbije Zarija Lambulić, koji je dvije minute nakon toga postigao komičan autogol.

Srbijanski mediji pišu da je UEFA zatražila od FS Srbije da istraži ovaj meč, a dodatne sumnje na utakmicu baca i to što je trener Radničkog Nenad Lalatović, iz nekog razloga, odbio voditi svoj tim na ovoj utakmici.

Navodno, Lalatović je žestoki protivnik mutnih radnji u fudbalu i ovo mu nije prvi put da se uopšte ne pojavljuje na utakmicama svog tima, zbog čega su mediji iz komšiluka danas špekulisali da će dobiti otkaz uprkos dobrim rezultatima.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Radnički trenutno sigurno drži drugo mjesto na tabeli Superlige i bolje je plasiran od Partizana, dok je ispred samo Crvena zvezda.

U nastavku pogledajte utakmicu na koju se sumnja da je namještena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi