Savić odlučio meč u Gabeli: Imali smo taj pad u igri, ali naša pobjeda je zaslužena
Savić (broj 17) u jučerašnjem meču 10. kola Prve lige FBiH

Talentovani nogometaš nastavio sa kvalitetnim partijama

Savić odlučio meč u Gabeli: Imali smo taj pad u igri, ali naša pobjeda je zaslužena

S. Mlaćo

GOŠK se jučer namučio protiv Budućnosti, no na kraju ipak upisao vrijedna tri boda  (3:2). Gabeljani su vodili 2:0, no uporni gosti se nisu predavali i stižu do 2:2, a onda je stvari u svoje ruke uzeo mladi Igor Savić i donio pobjedu svom timu.

Savić ove sezone pruža sjajne partije, a kao kruna došao je pobjedonosni pogodak protiv Banovićana.

"Odlično smo otvorili utakmicu i nakon pola sata igre vodili 2:0. Igrali smo dosta dobro, ali u drugom poluvremenu desio se period loše igre i gosti su to iskoristili, te postigli dva pogotka i došli do izjednačenja. Nakon toga smo se digli, postigli treći pogodak i mirno priveli utakmicu kraju. Mislim da smo odigrali dobru utakmicu i da smo dominirali, te stvarali šanse. Jeste da smo imali taj lošiji period u našoj igri, no zasluženo smo slavili", priča Savić na početku razgovora za SportSport.ba.

Sretan je zbog pogotka.

"Najbitnije je da smo pobijedili, a naravno da sam sretan što sam baš ja strijelac. Zadovoljan sam svojim igrama. U posljednje četiri utakmice postigao sam tri pogotka, ali uvijek može bolje. Na posudbi sam u GOŠK-u i cilj mi je nametnuti se, te dokazati svojim igrama da zaslužujem povratak u HŠK Zrinjski".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

GOŠK nastavlja borbu sa Olimpikom za prvo mjesto. Gabeljani žele povratak u elitno društvo bh. nogometa, no svjesni su da to neće biti nimalo lako.

"Prednost Olimpika je četiri boda, a mi sada idemo u Tešanj. Kao i svaku utakmicu naš cilj su tri boda", dodao je Savić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi