Orašje se poigralo sa Metallegheom, GOŠK bolji od Budućnosti

Zanimljivo je bilo na terenima Prve lige Federacije

Orašje se poigralo sa Metallegheom, GOŠK bolji od Budućnosti

S. Grebović

Zbog jučerašnje utakmice koju je igrala naša reprezentacija u okviru kvalifikacija za EURO, sve utakmice desetog kola Prve lige Federacije su odigrane danas, među kojima su i dueli u Orašju i Gabeli.

Fudbaleri Orašja slavili su uvjerljivu pobjedu nad Metallegheom sa čak 5:0 i tako pobjegli za začelja tabele gdje su bili prije ovog kola.

Goste iz Jajca je u 21. minuti načeo Antonio Vidović, a prednost do kraja poluvremena uvećao Zvonimir Mikić. Oba igrača su u nastavku postigla po još jedan gol, najprije Vidović u 52., pa opet Mikić samo četiri minuta kasnije. Drago Đurčević je u 60. minuti ušao umjesto pomenutog Mikića i upisao se u listu strijelaca u 73. minuti za konačnih 5:0.

Treba istaći i to da su gosti od 18. minuta imali igrača manje jer je direktan crveni karton zaradio njihov golman Trako.

Orašje je tako stiglo do treće pobjede i fenjer prepustilo ekipi Radnika i sada su 14. sa devet, dok su Jajčani sada poziciju iznad sa istim brojem osvojenih bodova.

Prva liga Federacije BiH, 9. kolo: 

HNK Orašje - NK Metalleghe BSI 5:0

HNK Orašje: Živković, Velić, Hodžić, Brčkalić, Mikić, Živković, Matolić, Šarkanović, Prgić, Vidović, Lugavić.

NK Metalleghe BSI: Trako, Kremenović, Kovač, Samardžić, Pljevljak, Danilović, Mehić, Hasanhodžić, Jolović, Popović, Soldatović.

U Gabeli su svoj meč desetog kola odigrali GOŠK i banovićka Budućnost, a u uzbudljivom meču su ipak slavili domaći rezultatom 3:2.

Za izabranike Nenada Garge je počelo kao iz snova jer su već nakon 30 minuta igre imali prednost od 2:0 zahvaljujući pogocima Mašića i Aletića. Početkom drugog dijela igre goste pogotkom u život vraća Zulić, da bi potpuno poravnanje donio Mustafić u 75. minuti susreta.

Ipak, da sva tri boda ostanu u Gabeli pobrinuo se Igor Savić svega dva minuta kasnije za zlata  vrijednu pobjedu GOŠK-a koji je tako ostao na drugoj poziciji sa 20 bodova, četiri manje od prvoplasiranog Olimpika, dok je Budućnost pretposljednja sa svega 8 bodova na svom kontu.

Prva liga Federacije BiH, 9. kolo: 

NK GOŠK - FK Budućnost Banovići 3:2

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK GOŠK: Lukač, Hukara, Sarvan, Islamagić, Aletić, Mašić, Šunjić, Savić, Rizvanović, Jusufbašić, Kožul.

FK Budućnost: Hadžić, Smajlović, Numanović, Mustafić, Mahmutović, Zulić, Šahbazović, Džinić, Berbić, Blagojević, Dedić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi