"Ne treba nam narušavanje atmosfere, ja ću to riješiti sa igračima"
Pojedini navijači su iskazali zadovoljstvo nakon jednog momenta, a Rahimić ih je pozvao na podršku

Velež deklasirao Bosnu, verbalni duel Mujezinovića i Vehabovića naljutio navijače

"Ne treba nam narušavanje atmosfere, ja ću to riješiti sa igračima"

S. Mlaćo

Velež je u subotu slavio novu pobjedu pred svojim navijačima. Rođeni su deklasiral Bosnu 5:1, te zadržali sedam bodova prednosti nad Olimpikom. 

Rođeni su rano poveli, a Bosna je pogotkom Šere smanjila na 2:1, da bi izabranici Ibre Rahimića dodali gas te postigli još tri pogotka.

Pojedini navijači Veleža bili su nezadovoljni nakon verbalnog sukoba Mujezinovića i Vehabovića prlikom izvođenja slobodnog udarca. Zasmetalo im je to, pa su od nekih pale i teške riječi.

"Publika je naš 12-ti igač. Protiv Bosne je bilo više navijača nego protiv Bratstva, a desio se jedan momenat koji je iritirao publiku. Neki su to iskoristili, bilo je nekih povika što ne bi trebalo. U Barceloni i Realu dođe do nesuglasica, ali ne smijem odmah gledati to tako. U pobjedničkom smo nizu, ja ću to riješiti sa igračima ukoliko ima nesporazuma. Mi moramo zadržati pobjedničku atmosferu, znamo da je publici drago kada Velež pobjeđuje, ali moraju shvatiti da i kod igrača dođe do nervoze. Vrlo je važno da igrači nisu odgovorili publici, a naravno da uvijek ima onih koji misle da nešto što neko radi ne valja. Oni su gledaoci, mi igrači i to moramo prihvatiti. Ne trebamo narušavati atmosferu, trebamo se okrenuti što prije utakmici u Konjicu i nastaviti pobjedničku atmosferu", kazao je trener Veleža Ibro Rahimić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Što se tiče ružnih povika sa tribina, oni dosta negativno utiču pogotovo na nas mlade igrače. Treba nam samo podrška, a te druge svari su nepotrebne. Nadam se da će u budućnosti ti stvari biti mnogo drugačije", istakao mladi član Veleža Amar Alikadić.

Velež će u subotu u goste Igmanu iz Konjica.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
KAZE NASLOV BILBIJA NAJBOLJI STRJELAC SVINJSKOG SVIH VREMENA,IGRA KER 5 GODINA DAO 40 GOLOVA,A KLUBA I TRADICIJE U PICKU MATERINU, U NAS FAJIC ZABIO 20 ZA POLU SEZONU NA KRAJU PRVENSTVA PRELAZI IM NAJBOLJEG STRJELCA SVIH VREMENA.
53 7
ibrahim51
Velezu je sada po do kraja ove takmicarske sezone potrebna podrska.Ne smije niko iskakati iz ovog grandioznog projekta ulazak u premijer ligu.Ovo je prilika da se sve dotjera na najvisi nivo.Ako Bog da Velez ce uci u Premijer ligu.Ali nama treba Velez jaki i za Premijer lige.Da bude onaj pravi Velez kada je harao u fudbalu bivsom Yugom.Slazem se da tacno se zna ko sta u timu radi.Ali nekada kada je rezultat dobar zasto da neko ko ima volju da puca slobodan udarac neka puca.To su odlike pravog jakog tima.A uvijek je bilo i bice lopova, neprijatelja nekog kluba koji pisu neke sitnice samo da bi narusili u klubu zdravu atmosferu.Velezu treba u svemu pomoci da postane jaki klub na ovim prostorima.Sve cestitke Rodenima, do konacnog uspjeha.
39 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti