Savjet za Guardiolu: "Daj Stonesa, Otamendija i 150 miliona funti za Van Dijka"

Bivši engleski defanzivac Stan Collymore

Savjet za Guardiolu: "Daj Stonesa, Otamendija i 150 miliona funti za Van Dijka"

Edmir Škorić

Bivši engleski defanzivac Stan Collymore smatra da bi Manchester City trebao ponuditi Johna Stonesa i Nicolasa Otamendija plus nevjerojatnih 150 miliona funti za Liverpoolov Virgil van Dijk.

Sjajni stoper jedan je od ključnijh igrača Liverpoola i nakon dolaska iz Southamptona za rekordnu cifru, postao je jedan od najboljih stopera Evrope.

Zanimljivo da je sjajni Van Dijk na radaru Pepa Guardiole, menadžera Manchester Cityja, a upravo Van Dijkov i Pepov tim ove sezone vode žestoku bitku za titullu u Premier ligi.

"Ja bih ponudio Johna Stonesa i Nicolasa Otamendija plus 150 miliona funti za Holanđanina i ne bih se zaustavio dok Liverpool ne prihvati moju ponudu, jednostavno je previše dobar", kazao je Collymore.

"Znam da Jurgen Klopp ima dugoročni ugovor na Anfieldu i da ako Liverpool ne pobijedi u Premier ligi, oni će završiti vjerovatno drugi i neće željeti da prodaju svoje najbolje igrače. Pogotovo ne svojim rivalima", dodao je.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Collymore je dalje kazao: "Ali Van Dijk je jedan od onih nevjerojatno nadarenih sportista i znatno bi poboljšao svaku odbranu na planeti. A ako City želi da postane dominantna sila za koju kažu da to žele, neka dovedu Van Dijka. Mora da vrijedi najmanje 175 miliona funti".

Liverpool je potpisao Van Dijka za 75 miliona funti, a njegova transferna vrijednost je skočila nakon fantastične sezone.

Top Komentari

teddy sheringham
Stan, šta duvaš? Izdajica.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti